weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Dünya Şok Suikast Girişimi Sonrası Trump İlk Kez Konuştu: "Ölmüş Olmam Gerekiyordu!"

Şok Suikast Girişimi Sonrası Trump İlk Kez Konuştu: "Ölmüş Olmam Gerekiyordu!"

Eski ABD Başkanı Donald Trump'tan Suikast Girişimi Sonrası İlk Röportaj! 'Ölmüş Olmam Gerekiyordu' Sözleri Şok Yarattı!

Şok Suikast Girişimi Sonrası Trump İlk Kez Konuştu: "Ölmüş Olmam Gerekiyordu!"
Okunma Süresi: 3 dk

Pensilvanya'daki mitingde kürsüdeyken silahlı saldırıya uğrayan eski ABD Başkanı Donald Trump, yaşanan korkunç olayın ardından ilk röportajını verdi. "Hastanedeki doktor bana daha önce böyle bir şey görmediğini, bunun bir mucize olduğunu söyledi. Burada olmamam gerekiyordu, ölmüş olmam gerekiyordu" diyen Trump, saldırı sonrasında ısrarla ayakkabılarını istediği görüntüler için de "Üzerime öyle bir atladılar ki ayakkabılarım ayağımdan çıktı" ifadelerini kullandı.

SALDIRI SONRASI İLK RÖPORTAJINI VERDİ

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin Kasım seçimlerindeki adayı Donald Trump, dün uğradığı silahlı saldırı sonrası ilk röportajını New York Post gazetesine verdi. Milwaukee'ye giderken özel uçağında konuşan Trump, yaşadığı deneyimi 'gerçeküstü' olarak tanımladı. Sağ kulağını örten bir bandajla görüntü vermeyi reddeden Trump, suikast girişimi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"BAŞIMI HAFİFÇE SAĞA ÇEVİRMEMİŞ OLSAYDIM..."

Trump, hastanedeki doktorun kendisine daha önce böyle bir şey görmediğini ve bunun bir mucize olduğunu söylediğini belirtti. "Burada olmamam gerekiyordu, ölmüş olmam gerekiyordu" diyen Trump, yasadışı göçmenlerle ilgili bir tabloyu okumak için başını hafifçe sağa çevirmemiş olsaydı bu mucizenin gerçekleşmeyebileceğini ifade etti. Vurulduktan sonra konuşmasına devam etmek istediğini ancak Gizli Servis ajanlarının 'güvenli' olmadığı için buna izin vermediğini anlatan Trump, silah sesleri duyulur duyulmaz ajanların defans oyuncuları gibi yanına koştuklarını belirtti.

AYAKKABI GİZEMİ ÇÖZÜLDÜ

Gömleğinin düğmelerini açarak sağ ön kolundaki büyük morluğu gösteren Trump, ayakkabılarıyla ilgili gizemi de aydınlattı. Yayınlanan görüntülerde Trump'ın saldırı sonrası ısrarla ayakkabılarını istediği duyuluyordu. Trump bu durumu şöyle açıkladı: "Ajanlar beni kurtarmak için üzerime öyle bir atladılar ki ayakkabılarım ayağımdan çıktı ve inanın bana ayakkabılarım gayet sıkıydı." Gizli Servis personelini kahramanca davranışları için öven Trump, "Kahramanca bir iş çıkardılar" dedi.

"İKONİK BİR FOTOĞRAF İÇİN GENELLİKLE ÖLMENİZ GEREKİR"

Yüzü kanlar içinde ve yumruğu havada olan fotoğrafı ile ilgili de konuşan Trump, "Pek çok insan bunun şimdiye kadar gördükleri en ikonik fotoğraf olduğunu söylüyor. Haklılar ve ben ölmedim. Genellikle ikonik bir fotoğraf için ölmeniz gerekir." dedi. Hastanedeki doktorun, AR-15 ile vurulduktan sonra hayatta kalan kimseyi görmediğini söylediğini de hatırlattı.

"SERT BİR KONUŞMA HAZIRLAMIŞTI AMA ONU ÇÖPE ATTIM"

Saldırıda hayatını kaybeden itfaiyecinin cenazesine katılmayı düşündüğünü açıklayan Trump, ölümle burun buruna gelmesinin ardından Milwaukee'de yapacağı konuşmayı değiştirdiğini belirterek "Son derece sert bir konuşma hazırlamıştım ama onu çöpe attım. Ülkemiz bölünmüş durumda ve ben onları birleştirmek istiyorum" dedi. Trump, Biden'ın kendisini aramasından memnun olduğunu da belirtti.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Sağ kulağından yaralanan Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmişti. Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya birçok kez ateş eden saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. FBI, saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamıştı. Suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu belirtilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Duygusal 15 Temmuz Anması: Şehitler İçin Kur'an Tilaveti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Duygusal 15 Temmuz Anması: Şehitler İçin Kur'an Tilaveti