weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Dünya Son Dakika Gazze'de Gelişmeler; Netanyahu Tehditler Savuruyor

Son Dakika Gazze'de Gelişmeler; Netanyahu Tehditler Savuruyor

Son Dakika Gazze'de Gelişmeler; Netanyahu Tehditler Savuruyor
Okunma Süresi: 2 dk

Son dönemde Gazze Şeridi'nde yaşanan gelişmeler, bölgedeki durumun giderek karmaşıklaştığını gösteriyor. İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırıları 7 Ekim'den bu yana sürüyor ve bu süreçte can kaybının 17 bini aştığı bildiriliyor. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde devam eden çatışmalardan kaçmak için on binlerce Filistinli, Refah Sınır Kapısı'na yönelmiş durumda​​.

BM Toplanma Kararı Aldı

Sosyal medyada, İsrail askerlerinin gözetiminde, iç çamaşırlarına kadar soyulmuş Filistinli erkeklerin yerde otururken görüntülendiği rapor ediliyor. Bu kişilerin askeri kamyonlarla taşındığı da görülüyor​​.Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Gazze Şeridi için BM Şartı'nın 99. maddesini devreye sokması üzerine acil olarak toplanma kararı aldı. Toplantının ABD'nin New York kentindeki BM Genel Merkezi'nde gerçekleşeceği belirtiliyor​​.27 yardım kuruluşu, Gazze Şeridi'ndeki koşulların "tanık oldukları en kötü koşullar arasında" olduğunu belirten bir bildiri yayınladı. Bu durum, insani yardım çabalarının neredeyse imkansız hale geldiğini gösteriyor ve çatışmaların derhal durdurulması çağrısında bulunuluyor​​.İsrail ordusu, Gazze'deki çatışmalarda iki askerin daha öldüğünü duyurdu. Böylece, savaşta ölen İsrail askerlerinin sayısının 93'e ulaşıp ulaşmadığı bilinmemekle birlikte, sayının bu civarda olduğu anlaşılıyor​​.

Netanyahu Tehdit Etti

İsrail-Lübnan sınırında da gerilim artıyor. Hizbullah'ın Golan Tepeleri'ndeki hedeflere 13 saldırı düzenlediği bildiriliyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah'ı tehdit ederek, hata yapmaları durumunda Beyrut ve güney Lübnan'ı Gazze ve Han Yunus'a çevireceklerini söyledi​​.Bu durum, bölgedeki gerginliğin ve insani krizin boyutlarını gözler önüne seriyor ve uluslararası toplumun dikkatini çekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fazla Su İçmenin Zararları

Fazla Su İçmenin Zararları