weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Dünya Son Dakika Haberi: Biden'dan Önemli Açıklama

Son Dakika Haberi: Biden'dan Önemli Açıklama

Son Dakika Haberi: Biden'dan Önemli Açıklama
Okunma Süresi: 2 dk

 Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden,  yaptığı açıklamada, önemli konular hakkında canlı bir konuşma yapacağını duyurmuştu. Şu anda bu açıklama başladı

JOE BİDEN NE DEDİ?

Biden, konuşmasında İsrail ve Filistin arasında devam eden çatışmalara değinerek, "Bu anlaşmanın kabul edilmesi İsrail'in daha fazla zaman kaybetmesine neden olacak ve saldırıların devam etmesi İsrail'i dünyadan izole edecektir. Savaşı sürdürmek Hamas'ın mağlup edilmesine yol açmayacak. Mahkumları evlerine geri göndermeli, ateşkesi sağlamalıyız. Böylece daha güvenli bir İsrail ve Filistin mümkün olabilir," dedi.

Biden, Amerika'nın diplomatik ilişkileri kurmak ve korumak için önemli bir rol oynayacağını belirtti. "Bu anlaşmayla birlikte Gazze'nin yeniden inşası başlayacak ve uluslararası toplum, Hamas'ın tekrar silahlanmasına izin vermeyecek. Savaşın kaosunda kaybolan toplulukları evlerine geri göndereceğiz," diye ekledi.

S.ARABİSTAN İSE ANLAŞMALARIN GÜVENLİĞİ ARTTIRILACAK

Ayrıca, Suudi Arabistan ile potansiyel anlaşmaların güvenliği artıracağını ve İran'dan gelen tehditlere karşı daha güçlü bir duruş sergileyeceklerini vurguladı. "İsrail aileleri, terör saldırılarının gölgesinde yaşamayacak. Daha iyi bir gelecek Filistin için de mümkün olacak," dedi.

Biden, İsrail'in kendini koruma hakkının altını çizerek, "7 Ekim gibi saldırılara karşı korunma hakkı var. Hamas’ın ateşkesi gerçekten isteyip istemediğini göstermek için önemli bir fırsat. Şimdi seslerinizi yükseltip Hamas’ın masaya gelmesini sağlamanın vakti," ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında, "Geçtiğimiz 8 ayda büyük acılar yaşandı. 7 Ekim saldırılarından sonra hem İsrailliler hem de Filistinliler ağır bedeller ödedi. Binlerce çocuk hayatını kaybetti, birçok insan yaralandı. Gazze'ye yapılan insani yardımlara rağmen dram hala devam ediyor," dedi.

Biden, Amerika'nın hem İsrail'in güvenliğini hem de Gazze’ye ulaşan yardımların güvenliğini sağlamak için çaba gösterdiğini belirtti. "Barış için önemli bir adım atmış bulunuyoruz. Şu anda barış isteyen herkesin sesini yükseltmesi gerekiyor," diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın Fiyatlarında Hareketlilik: Düşüşün Nedenleri ve Gelecek Beklentileri

Altın Fiyatlarında Hareketlilik: Düşüşün Nedenleri ve Gelecek Beklentileri