weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Dünya Son Dakika Putin Açıkladı...

Son Dakika Putin Açıkladı...

Son Dakika Putin Açıkladı...
Okunma Süresi: 2 dk

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı kazanması durumunda bir NATO ülkesine saldıracağı yönündeki iddialarını "tamamen saçmalık" olarak nitelendirdi. Putin, Rusya'nın NATO ile savaşmak gibi bir niyetinin olmadığını vurguladı.

Biden'ın İddiaları Nelerdi?

Biden, Aralık ayı başlarında, Putin'in Ukrayna'da zafer kazanması halinde durmayacağını ve bir NATO ülkesine saldıracağını öne sürmüştü. Bu açıklama, Cumhuriyetçilere askeri yardımı daha fazla engellememeleri yönünde bir çağrı olarak yorumlanmıştı.


Putin Ne Cevap Verdi?

Putin, devlet televizyonu Rossiya'da yayınlanan bir röportajda, Rusya'nın NATO ülkeleriyle savaşmak için hiçbir nedeni veya çıkarı olmadığını belirtti. Putin, Biden'ın bu iddialarını, kendi "yanlış politikasını" haklı çıkarmak için kullanıyor gibi göründüğünü ifade etti.
Putin, Rusya ve Çin'in bir tarafta, Batı'nın ise diğer tarafta yer aldığı " yeni bir Soğuk Savaş"tan bahsetti. Putin'e göre, Batı ile ortak bir zemin bulunması gerekecek çünkü Batı, Rusya ile hesaplaşmak zorunda kalacak.
Putin, ABD'nin Ukrayna savaşını daha büyük bir mücadelenin parçası olarak gördüğünü ve Rusya'yı parçalamayı, doğal kaynaklarını ele geçirmeyi ve ardından Çin ile hesaplaşmayı amaçladığını öne sürdü.
 Putin, NATO'nun Soğuk Savaş sonrası eski Sovyetler Birliği ülkelerini de içine alacak şekilde genişlemesini, Batı'nın Rusya'nın güvenlik kaygılarının kanıtı olarak gösterdi.
Bu açıklamalar, Ukrayna'daki savaşın, Moskova'nın Batı ile ilişkilerinde 1962 Küba Füze Krizi'nden bu yana yaşanan en derin krizi tetiklediğini gösteriyor. Putin ve Biden arasındaki bu söz düellosu, uluslararası ilişkilerdeki gerilimi ve belirsizliği artırıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kar Yağışı Uyarısı: Birçok Şehirde Kar Yağacak

Kar Yağışı Uyarısı: Birçok Şehirde Kar Yağacak