weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Dünya Trump'a Bir Saldırı Girişimi Daha!

Trump'a Bir Saldırı Girişimi Daha!

ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'a yönelik şüpheli bir saldırı girişimi, Amerika'da büyük yankı uyandırdı. Trump, Florida'da golf oynarken yaşanan olayda kendisine tüfekle ateş açıldı.

Trump'a Bir Saldırı Girişimi Daha!
Okunma Süresi: 2 dk

ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'a yönelik şüpheli bir saldırı girişimi, Amerika'da büyük yankı uyandırdı. Trump, Florida'da golf oynarken yaşanan olayda kendisine tüfekle ateş açıldı. FBI olayı suikast girişimi olarak değerlendirirken, Trump ise olaydan yara almadan kurtulduğunu ve "Asla teslim olmayacağım" sözleriyle destekçilerine güvence verdi.

olay nasıl gelişti?

Florida West Palm Beach'te Trump, golf oynadığı sırada bir şahıs çalılıklardan tüfeğiyle ateş açtı. West Palm Beach Şerifi Ric Bradshaw, Gizli Servis’in şüpheliyi fark ederek müdahale ettiğini belirtti. Şüpheli, olay yerinden kaçarken yanında sırt çantaları ve bir aksiyon kamerası taşıyordu. Olay yerinden kaçan şahıs, görgü tanıklarının yardımıyla tespit edilerek yakalandı. Şüpheli, siyah bir Nissan ile kaçarken otoyol üzerinde durduruldu ve gözaltına alındı. İsminin Ryan Wesley Routh olduğu açıklanan zanlının yanında yakalandığı sırada silah bulunamadı.

Trump'tan Açıklama

Olayın hemen ardından Trump, kendi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Trump, "Güvendeyim, Tanrı’ya şükür kimse zarar görmedi," dedi ve kendisini durdurmak isteyenlerin olduğunu vurgulayarak, "Sizin için savaşmaktan vazgeçmeyeceğim, asla teslim olmayacağım" ifadelerini kullandı. Trump’ın başkan yardımcısı adayı JD Vance ise sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada Trump’ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti ve "Hala bilmediğimiz çok şey var" diyerek olayın daha fazla soruşturulması gerektiğini vurguladı.

Olay, ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e de bildirildi. Harris, "Eski Başkan Trump'ın güvende olduğunu bilmekten memnuniyet duyuyoruz. Amerika'da şiddete yer yoktur," ifadeleriyle şiddet olaylarına karşı sert bir duruş sergiledi.

trump'ın oğlu olay yerinde ak-47 bulunduğunu söyledi

Gizli Servis ve yerel kolluk kuvvetleri tarafından yapılan açıklamalarda Trump'ın oğlu Donald Trump Jr., olay yerinde bir AK-47 otomatik silahın bulunduğunu duyurdu. Şüphelinin yakalanmasıyla birlikte olayın detayları daha netleşmeye başlarken, soruşturma halen devam ediyor. Trump’ın ilk tepkisi ise çevresinde duyulan silah seslerine rağmen sakin kalmak oldu.

Trump, bir kez daha kendisine yönelik saldırılara karşı dirençli olduğunu ve ABD başkanlık yarışındaki kararlılığını dile getirdi. Gelişmeler ışığında, olayın ayrıntıları netleştikçe kamuoyu daha fazla bilgiye sahip olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da Dehşet saçan genç kız ayağından vurularak etkisiz hale getirildi

Adana'da Dehşet saçan genç kız ayağından vurularak etkisiz hale getirildi