weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Eğitim İmamlar Artık Okulda! İmamlar Hangi Derse Girecek?

İmamlar Artık Okulda! İmamlar Hangi Derse Girecek?

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" müfredatı kapsamında okullarda "Adabımuaşeret" dersi verilebileceği iddia edildi. Eğitim-İş Sendikası'ndan Prof. Dr. Dilek Gözütok, bu dersi imamların verebileceği iddiasını ortaya attı.

İmamlar Artık Okulda! İmamlar Hangi Derse Girecek?
Okunma Süresi: 2 dk

Yeni eğitim öğretim döneminde uygulamaya konulacak olan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" müfredatı tartışmaları beraberinde getirdi. Eğitim-İş Sendikası'ndan Prof. Dr. Dilek Gözütok, müfredat kapsamında okullarda "Adabımuaşeret" dersi verilebileceğini ve bu dersi imamların verebileceğini iddia etti.

AK Parti hükümeti tarafından hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", eğitim sisteminde köklü değişiklikler öngörüyor. Ancak, yeni müfredat daha uygulamaya geçmeden tepki çekmeye başladı. Özellikle imamların okullarda ders vereceği iddiası, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

"Adabımuaşeret" Dersi ve İmamların Rolü

Eğitim-İş Sendikası Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Dilek Gözütok, 4. sınıfta okutulacak "İnsan Hakları, Vatandaşlık ve Demokrasi" dersi içeriğiyle ilgili bir rapor hazırladı. Gözütok raporunda, imamların okullarda "Adabımuaşeret" dersi verebileceği öne sürdü. MEB'in okullara atanacak imamlar için ders hazırlığı yaptığına dikkat çeken Gözütok, bu dersler aracılığıyla din öğretiminin destekleneceğini belirtti.

MEB'in Hedefleri ve Eleştiriler

Prof. Dr. Gözütok, "Adabımuaşeret" dersinde yer alacak konular arasında Türkiye'nin dünya genelinde en fazla yardım faaliyeti yürüten ülkelerden biri olduğu vurgusunun da yer alacağını belirtti. Gözütok, bu durumun hükümetin politikalarını çocuklara onaylatma amacı taşıdığını savundu.

Camilerde "Adabımuaşeret" Teşviki

Geçtiğimiz hafta Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerde okunan Cuma hutbesinde çocukların "Adabımuaşeret" dersini seçmeleri konusuna yer vermişti. Hutbede, "Âdâb-ı Muâşeret, Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini çocuklarımızın seçmeleri için gerekli hassasiyeti gösterelim" ifadeleri kullanılmıştı.

Tartışmalar Sürüyor

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" müfredatı ve imamların okullarda ders vereceği iddiası, eğitim camiasında ve kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Bazı kesimler, bu uygulamanın laik eğitim sistemine zarar verebileceği görüşünü savunurken, bazı kesimler ise "Adabımuaşeret" gibi derslerin önemli olduğunu belirtiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meclis ne zaman açılacak? 29. Yasama Dönemi ne zaman başlıyor? Meclis açılış tarihi ne zaman?

Meclis ne zaman açılacak? 29. Yasama Dönemi ne zaman başlıyor? Meclis açılış tarihi ne zaman?