weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Eğitim İslam Medeniyetini Temsil Eden Devletler

İslam Medeniyetini Temsil Eden Devletler

İslam Medeniyetini Temsil Eden Devletler
Okunma Süresi: 2 dk

İslam Medeniyetini Temsil Eden Devletler ile ilgili tarihsel süreçlere göz atabilirsiniz. Arap Yarımadası’nda bulunan Mekke ve Medine şehirlerinden çıkarak yayıldığı kabul edilen İslam dini ile ilgili detaylı bilgileri bu sayede elde edebileceksiniz. İslam Medeniyetini Temsil Eden Devletler ve bu döneme ait geleneksel rivayetler hakkında bilgi alabileceğiniz vurgulanacaktır. Bu devletlerin tarihi ile ilgili bilgileri tek tek inceleyebilirsiniz.

İslam Medeniyetini Temsil Eden Dönemler


Sizler için bu yazımızda İslam Medeniyetini Temsil Eden Devletler ile ilgili bilgilerin yanı sıra dönemlere de değineceğiz. Kültür ve medeniyet gelişiminin bu dönemde farklı şekilde tasnif edildiğini aktarabiliriz. Bir çok yazar tarafından kaleme alınan yazarların eserleri incelendiğinde 1400 yıllık bir zaman diliminden söz edilebilir. Meydan okuma ve fetih döneminin 7 ve 16. Asırları kapsadığını, çekilme ve direnme döneminin ise 17. Ve 18. Dönemleri içerdiğini belirtebiliriz. 19. Ve 20. Asırlar ise boyun eğme ve teslimiyet dönemleridir. İslam Medeniyetini Temsil Eden Devletler ile ilgili bilgilere göz attığınızda Asr-ı Saadet, Dört Halife, Emeviler, Abbasiler, Selçuklular ve Osmanlılar dönemini görebilirsiniz.

İslam Medeniyetini Temsil Eden Devletler Nelerdir?


İslam Medeniyetini Temsil Eden Devletler ile ilgili süreci gözden geçirdiğinizde Emevi halifeliğinden itibaren çeşitli devletleri görebilirsiniz. Abbasilerden Fatımilere, Selçuklulardan Eyyübilere ve Memlüklere kadar İslam Medeniyetini Temsil Eden Devletler ile ilgili bilgilere ulaşmak mümkündür. Bu saydığımız devletlerin belirli dönemlerde en etkili güçler olarak bahsedildiğini vurgulayabiliriz. Şam, Halep veya Bağdat merkezli Mezopotamya devletlerini incelediğinizde önemli bilgilere erişebilirsiniz. Diğer yandan ise farklı dinden, dilden, renkten ve coğrafyadan insanların bir dünya inşa ettiğine dikkat çeken Kur’an-ı Kerim, aynı zamanda İslam medeniyetlerinin temelini oluşturacaktır. Bu devletlerin ortaya çıkışına ve temel özelliklerine göz atarak detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
E-devlette Görünmeyen Sigorta

E-devlette Görünmeyen Sigorta