weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi 2024 Asgari Ücret Bell Oldu: 17.002 TL

2024 Asgari Ücret Bell Oldu: 17.002 TL

Okunma Süresi: 2 dk

Asgari ücret 2024 rakamları 7 milyon çalışanı ve onların ailelerini ilgilendiriyor. 2024  yılı için Türkiye'de asgari ücretin belirlenmesi süreci tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Ocak 2024'ten itibaren asgari ücretin 17 bin 2 Türk Lirası (TL) olacağını duyurdu. Bu açıklama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işçi, işveren ve hükümet temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından geldi.Temmuz ayında net asgari ücretin devlet tarafından verilen 500 TL destekle 11 bin 402 TL olduğunu hatırlatan Bakan Işıkhan, yeni belirlenen asgari ücretin Temmuz ayındaki rakama göre yüzde 49, Ocak 2022'deki rakama göre ise yüzde 100 artış gösterdiğini belirtti.

ERGÜN ATALAY 18 BİN TL BEKLENTİMİZ VAR DEDİ

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret taleplerinin 18 bin TL olduğunu ve bu karara muhalefet şerhi koyduklarını açıkladı. Atalay, yılda iki kez müzakere yapılmasını talep ettiklerini ve enflasyonun durmadığı sürece yılda bir kez yapılan asgari ücret artışlarının halkın taleplerini karşılamayacağını ifade etti.TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ise, işçi, işveren ve devletin bir aile gibi olduğunu ve kutuplaşmanın bu aileye yakışmayacağını belirterek, ortalama ücretlerin artmasının hedeflenmesi gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, 2024 yılında asgari ücretin %49 artışla net 17.002 TL olarak uygulanacağını duyurdu. Asgari ücretin halihazırda bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştükten sonra net 11 bin 402 lira 32 kuruş olduğu belirtildi.

Sendikalar, iki ebeveynin çalıştığı dört kişilik bir aileyi yoksulluk sınırı veya üzerinde tutacak bir asgari ücret talep ediyor. TÜRK-İŞ’in Kasım ayı verilerine göre, 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırı 45 bin 686 TL olarak belirlenmişti.Hükümet, 2024 yılında asgari ücrete tek bir zam yapmayı planlıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonu 2024 sonunda yüzde 36'ya, 2026'da ise tek haneli seviyelere düşürmeyi hedeflediklerini açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Kasım ayı itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 61,98 olarak kaydedilmiş, ancak Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) bu oranı yüzde 129,27 olarak açıklamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yılmaz Erdoğan İnci Taneleri Ne Zaman Yayınlanacak

Yılmaz Erdoğan İnci Taneleri Ne Zaman Yayınlanacak