weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Altının Gram Fiyatı Yükselişte: Güncel Durum ve Piyasa Beklentileri

Altının Gram Fiyatı Yükselişte: Güncel Durum ve Piyasa Beklentileri

Altın piyasalarında hareketli günler yaşanıyor. Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 2 bin 463 lira seviyesinde işlem görüyor. Bu artış, yatırımcılar arasında büyük ilgi uyandırdı ve altın piyasalarındaki dinamikleri yeniden gündeme getirdi

Altının Gram Fiyatı Yükselişte: Güncel Durum ve Piyasa Beklentileri
Okunma Süresi: 3 dk


Altın piyasalarında hareketli günler yaşanıyor. Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 2 bin 463 lira seviyesinde işlem görüyor. Bu artış, yatırımcılar arasında büyük ilgi uyandırdı ve altın piyasalarındaki dinamikleri yeniden gündeme getirdi. Peki, bu yükselişin ardında neler yatıyor? ABD ekonomisindeki belirsizlikler, Fed'in faiz politikaları ve küresel piyasalardaki gelişmeler altın fiyatlarını nasıl etkiliyor? Bu soruların cevaplarını bu makalede bulacaksınız.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ARTIŞ


Dün altının ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak değer kazanan altının gram fiyatı, günü bir önceki kapanışın yüzde 1,3 üzerinde 2 bin 458 liradan tamamladı. Yeni güne de artışla başlayan altının gram fiyatı, saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 2 bin 463 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 60 liradan, cumhuriyet altını ise 16 bin 170 liradan satılıyor. Bu rakamlar, yatırımcıların dikkatini çekerken, altının ons fiyatı ise şu sıralarda yüzde 0,1 düşüşle 2 bin 325 dolardan işlem görüyor.

EKONOMİK BELİRSİZLİKLER VE FED POLİTİKALARI


ABD'de dün açıklanan verilerin karışık sinyaller vermesiyle varlık fiyatlamalarında belirsizlik sürüyor. Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini belirtiyor. ABD'de Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) yılın birinci çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak beklentiler doğrultusunda yüzde 1,4 artarken, bu oran 2022'nin ikinci çeyreğinden bu yana en düşük büyüme oranı olarak kaydedildi. Mayıs ayında yayımlanan tahminlerde ülkenin yüzde 1,3 büyüdüğü öngörülmüştü. Ülke ekonomisindeki büyüme hızının önceki çeyreğe göre yavaşladığına işaret eden bu veri, yatırımcıların bu yıl faiz indirimine dair beklentilerini güçlendirdi.

FED'İN FAİZ POLİTİKASINDAKİ GELİŞMELER


Fed yetkililerinin dün yaptığı açıklamalar da yakından takip edildi. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, tüm koşulları göz önünde bulundurarak, yılın dördüncü çeyreğinde faiz oranında indirime gidilmesinin muhtemel olduğuna inandığını belirtti. Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman ise enflasyon baskısının hala yüksek olduğu bir ortamda Fed'in faiz indirimini desteklemeye hazır olmadığını yineledi. Bu gelişmelerin ardından para piyasalarında, Fed'in eylülde faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 70, kasımda yüzde 95 ile fiyatlanıyor. Olası bir faiz indiriminin ardından bankanın aralık toplantısında ikinci kez faiz indirme ihtimali ise yüzde 75 ile fiyatlamalardaki yerini koruyor.

YATIRIMCILAR İÇİN NE ANLAMA GELİYOR?


Altın, genellikle ekonomik belirsizlik dönemlerinde güvenli bir liman olarak görülür. ABD'de ekonomik büyümenin yavaşlaması ve Fed'in faiz politikalarındaki belirsizlikler, altın fiyatlarını desteklemeye devam ediyor. Yatırımcılar, altın yatırımlarını artırarak portföylerini ekonomik dalgalanmalara karşı koruma eğiliminde. Bu durum, altının gram fiyatındaki yükselişi açıklayan önemli faktörlerden biri.

Altının gram fiyatındaki yükseliş, küresel ekonomik belirsizlikler ve Fed'in faiz politikalarındaki belirsizlikler ile yakından ilişkili. ABD ekonomisindeki yavaşlama ve enflasyon baskıları, yatırımcıları altına yönlendirirken, altın fiyatlarının gelecekte nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor. Yatırımcıların gözleri, önümüzdeki dönemde açıklanacak ekonomik verilerde ve Fed'in faiz kararlarında olacak.



Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son Dakika Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 40 Araç Kiralayacak!

Son Dakika Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 40 Araç Kiralayacak!