weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Bakan Ömer Bolat, 30 Milyon TL Kredi Desteği Müjdesini Verdi

Bakan Ömer Bolat, 30 Milyon TL Kredi Desteği Müjdesini Verdi

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Kars ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, küçük esnafların yaşadığı zorlukları hafifletmek amacıyla 30 milyon lira destek sağlanacağını duyurdu.

Bakan Ömer Bolat, 30 Milyon TL Kredi Desteği Müjdesini Verdi
Okunma Süresi: 2 dk

Kars'ta gerçekleşen bir toplantıda konuşan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türkiye ekonomisinin geleceğini şekillendirecek olan orta vadeli programın büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Bakan Bolat, "Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Abdulkadir Akgül ile yaptığımız görüşme sonucunda, küçük esnaflarımızın işlerinde yaşadıkları zorlukları gidermek üzere 30 milyon liralık bir destek sağlamaya karar verdik. Bu destek, ihtiyaç sahiplerine adil bir şekilde dağıtılacak." dedi. Hükümetin önceliklerine de değinen Bolat, "Enflasyonla mücadele ve kamunun alacağı tedbirler, önceliklerimizin başında geliyor. Önümüzdeki hafta orta vadeli 3 yıllık ekonomik programı açıklayacağız. Bu program, Türkiye'nin ekonomik hedeflerini ve reform önerilerini içerecek." şeklinde konuştu.

"Zor Bir Dönemde İhracatımızı 254 Milyar Dolara Taşıdık"

Bakan Bolat, dünya genelindeki ekonomik zorluklara rağmen Türkiye'nin önemli başarılar elde ettiğini belirtti. " 2023, küresel düzeyde düşük büyüme oranlarına işaret eden bir yıl olacak." diyen Bolat, "Ancak Türkiye olarak yüzde 4 civarında bir büyüme elde ederek bu süreci yönetiyoruz. Pandemi başladığından beri 4 milyon kişiye yeni istihdam sağladık. Milli gelirimizi 906 milyar dolara yükselttik ve kişi başına milli gelirimizi 10 bin 655 dolara çıkardık. İhracatımızı da zorlu bir dönemde 254 milyar dolara taşıdık. Gelecek yıllarda da büyüme ivmesini artırmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

"Fırsatçılara Karşı Kararlıyız"

Bakan Bolat, iç piyasada fırsatçılık ve stokçuluğa karşı mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. "Kasa ve raf fiyatları arasında tüketiciyi aldatmaya çalışanlara kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz." diyen Bolat, taşınmaz ve ikinci el otomobil piyasasında sahte isimlerle dolandırıcılık yapanlara yönelik yönetmelik değişikliği yaptıklarını belirtti. Bolat, "Ticaretin adil ve dürüst bir şekilde yapılması için çaba gösteriyoruz. Piyasalar denetim altında ve hükümet olarak görevimizin başındayız." dedi.

Toplantının ardından basına kapalı olarak devam ettiği belirtildi. Toplantıya Vali ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, bakan yardımcıları, genel müdürler ve STK temsilcilerinin katıldığı aktarıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
NATO Genel Sekreteri, CNN International'a Özel Açıklamalarda Bulundu

NATO Genel Sekreteri, CNN International'a Özel Açıklamalarda Bulundu