weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Bakan Şimşek'ten Önemli Açıklamalar...

Bakan Şimşek'ten Önemli Açıklamalar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Haber yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, ekonomi, döviz, enflasyon ve kira artışları gibi konularda soruları yanıtladı....✔✔✔✔

Bakan Şimşek'ten Önemli Açıklamalar...
Okunma Süresi: 3 dk

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Haber yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, ekonomi, döviz, enflasyon ve kira artışları gibi konularda soruları yanıtladı.

Döviz Kurları ve Rezervler

 Bakan Şimşek, dolar fiyatlarıyla ilgili değerlendirmesinde, şu anda piyasadan döviz almadıkları takdirde Türk Lirası'nın 30’un altına düşebileceğini belirtti. Bu bağlamda, döviz rezervlerini güçlendirmeleri gerektiğini vurguladı ve bu stratejinin enflasyonu düşürmeye destek olacağını söyledi.

Kira Artışları

Kira artışlarına devam eden yüzde 25 sınırının sürdürülmesi konusunda ise, bu sınırın devam etmemesi gerektiğini düşündüğünü ve bu yönde bir çalışma olmadığını belirtti. Piyasa fiyatlarına müdahale edilmemesi gerektiğini savundu.

Vergi Adalet Sistemi

Vergi adaleti konusunda ciddi bir hassasiyet içerisinde olduklarını belirten Bakan Şimşek, bu yönde adımlar atmaya devam edeceklerini ifade etti. Asgari kurumlar vergisi üzerinde çalışmalarının sürdüğünü ve gayrimenkuller üzerinden elde edilen gelirler üzerine de çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Ekonomik Program ve Büyüme

 Ekonomik programlarının çalıştığını, iç talepte bir yumuşama olduğunu ve net ihracatın olumlu etki göstermeye başladığını belirten Şimşek, Türkiye’nin dış açığında neredeyse yarı yarıya bir düşüş olduğunu ve makroekonomik dengesizliklerin azaldığını ifade etti. Ayrıca, fon akışında beklenenden daha büyük bir artış olduğunu ve bu durumun programa olan güveni pekiştirdiğini vurguladı.

Enflasyon ve Para Politikası

 Enflasyonun önümüzdeki 12 ay içinde büyük ihtimalle 30’un altına ineceğini öngören Şimşek, enflasyonu düşürme konusunda kararlı olduklarını ve bu hedefe ulaşmak için gerekli tüm adımları atacaklarını belirtti. Para, maliye ve gelirler politikasının ahenkli bir şekilde çalıştığını ve KDV'de herhangi bir artış öngörmediklerini de ekledi.

Yapısal Reformlar

 Yapısal reformları hızlandıracaklarını belirten Bakan, tasarruf paketinin bir ayağı olarak daha birçok programı güçlendirecek adımlar atacaklarını söyledi. Bu adımların bir kısmının kamu maliyesi, bir kısmının ise yapısal dönüşüm alanında olacağını ifade etti.

Küresel Yatırımlar

 Küresel yatırımcıların TL’ye olan rağbetinin arttığını belirten Şimşek, program sonuç verdikçe küresel doğrudan yatırımlarda ciddi artışlar olacağını öngördü. Merkez Bankası rezerv pozisyonundaki iyileşmenin de bu durumu desteklediğini ekledi.

Döviz ve Kur Politikası

 Kur hedefleri olmadığını, her şeyin piyasada belirlendiği bir döneme doğru evrildiklerini belirten Şimşek, Merkez Bankası’nın döviz biriktirdiğini ve ihracatçılara her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Ayrıca, TL'de aşırı bir değerlenme öngörmediklerini ifade etti.

Swap İşlemleri

Swap işlemleri konusunda temkinli olduklarını belirten Bakan, önümüzdeki dönemde bu hususu değerlendireceklerini ve uzun vadeyi önceliklendirerek bir adım atacaklarını söyledi.

Türkiye’nin Gri Listeden Çıkışı

Kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadelede en yüksek seviyeye çıkacaklarını belirten Şimşek, Türkiye'nin gri listeden çıkıp çıkmamasının siyasi mülahazalardan etkilenmemesini umduklarını ifade etti. Bakan Şimşek’in açıklamaları, Türkiye’nin ekonomik stratejileri ve gelecek planları hakkında önemli ipuçları veriyor. Bu değerlendirmeler ışığında, ekonomi politikalarının sürdürülebilirliği ve piyasalara güvenin pekiştirilmesi hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hırvatistan - Avusturya (U-17) (Futbol) Maçı Hangi Kanalda Saat Kaçta?

Hırvatistan - Avusturya (U-17) (Futbol) Maçı Hangi Kanalda Saat Kaçta?