weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Bitcoin Fiyatını Dalgalandırmak için Bir Hacker Grubu SEC Twitter Hesabını Hackledi ve BTC Fiyatını Yükseltti

Bitcoin Fiyatını Dalgalandırmak için Bir Hacker Grubu SEC Twitter Hesabını Hackledi ve BTC Fiyatını Yükseltti

Bitcoin Fiyatını Dalgalandırmak için Bir Hacker Grubu SEC Twitter Hesabını Hackledi ve BTC Fiyatını Yükseltti
Okunma Süresi: 2 dk

Bitcoin piyasasında daha doğrusu kripto para piyasasında akıl almaz manipülasyonlar dönüyor. Büyük balina küçük balıkları yutar sözünün bu boyutta geçerli olduğunu artık herkes biliyor. Ancak bundan farklı pis oyunlar da dönmeye başladı. Bir Hacker, bTC fiyatını yükseltmek için SEC Twitter hesabını Hackleyip, Sanki SEC tarafından açıklama yapılmış gibi bir ileti yazarak BTC fiyatını yükseltti. Bu hacker veya Hacker grubu milyonlarca dolarlık BTC stokunu fiyat yükselince satmış olabilir. Tüm dünya bu Hack olayını konuşuyor.

SEC Twitter Hesabı Hacklendi

Önceki gün, kimliği bilinmeyen kişiler ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) sosyal ağ X'teki resmi hesabını hackledi ve kurumun Bitcoin bağlantılı borsa yatırım fonunun (ETF) listelenmesini onayladığını iddia eden gerçek olmayan bir mesaj yayınladı.Bu, en büyük kripto para biriminin kısa vadeli büyümesini tetikledi ve mesaj daha sonra silindi.


BİLGİSAYAR KORSANLARI BİTCOİN'İ MANİPÜLE EDİYOR

Geçen hafta BleepingComputer, bilgisayar korsanlarının kripto para birimi dolandırıcılığı ve kimlik avı sitelerini tanıtmak için şirketlerin ve devlet kuruluşlarının X sayfalarını giderek daha fazla hacklediğini belirtti. Siber güvenlik şirketi CloudSEK, altın (şirketler için) ve gri (bölümler için) doğrulama çekleriyle bu hesaplara erişimin darknet üzerinde satışa sunulduğunu ekledi. Aynı zamanda sosyal ağ X, güvenlik politikasında değişiklik yapma niyetine ilişkin henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Hackleme sonucunda komisyonun sayfasında şu mesaj yayınlandı: “Bugün SEC, bir Bitcoin ETF'sinin kayıtlı tüm ulusal menkul kıymetlerle birlikte listelenmesine izin verdi. Onaylanan Bitcoin ETF'leri, yatırımcının sürekli korunmasını sağlamak için sürekli gözetim ve yaptırıma tabi olacaktır . " Metinle birlikte bölüm başkanı Gary Gensler'in bir fotoğrafı da yayınlandı, ancak bu tür haberlere geleneksel olarak eşlik eden SEC web sitesine herhangi bir bağlantı yoktu.

Komisyonun sayfasını hackleyen kimliği belirsiz kişiler, ETF'nin onayıyla ilgili heyecanlarını ifade eden kripto para sektörüyle bağlantılı hesapları da beğenmeye başladı. SEC sayfasındaki asılsız yayın yalnızca birkaç dakika sürdü ancak Bitcoin'in değerinin 46.746 dolardan 47.863 dolara keskin bir sıçrama yapmasına neden oldu.ETF'ler, borsalarda hisse senetleriyle aynı temelde işlem gören varlık paketleridir. Bitcoin bağlantılı fon, yatırımcıların cüzdan açmadan ve doğrudan dijital varlık satın almadan kripto para biriminin fiyatı üzerinden oynamasına olanak tanıyacak. Şu ana kadar SEC, Bitcoin ETF oluşturmaya yönelik tüm girişimleri reddetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Güler misin Ağlar mısın? Shakira'nın Kocasıyım Diye Tutturan Takıntılı Hayran Tutuklandı

Güler misin Ağlar mısın? Shakira'nın Kocasıyım Diye Tutturan Takıntılı Hayran Tutuklandı