weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi BTC 43.000 Doları Buldu!

BTC 43.000 Doları Buldu!

BTC 43.000 Doları Buldu!
Okunma Süresi: 2 dk

Bitcoin'in son dönemde 43.000 doları aşması, kripto para piyasasında önemli bir ilgi ve spekülasyon yarattı. Değerdeki bu artış, BlackRock gibi büyük şirketlerin Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF'ler) başlatma girişimleri ve 2024'te Bitcoin'in fiyatını olumlu yönde etkilemesi beklenen "halving" beklentisi de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlanıyor.Mevcut yükseliş eğilimine rağmen teknik göstergeler, bu yükseliş ivmesinin belirli direnç seviyeleri nedeniyle yavaşlayabileceğini gösteriyor. Bitcoin'in günlük grafiği, 37.500 ila 40.000 dolar arasındaki direnç seviyelerini aştığını gösteriyor. Ancak son zamanlarda fiyat düşüşüne yönelik eğilim, potansiyel bir pazar yavaşlamasına işaret ediyor. Şu anda Bitcoin 40.000 dolar seviyesini test ediyor ve bir ihlal, 200 günlük hareketli ortalamayla aynı hizada olan 37.500 dolar bölgesine, hatta 31.000 dolar bölgesine doğru bir düşüşe yol açabilir. Bitcoin'in Göreceli Güç Endeksi (RSI), aşırı alım bölgesinin altına düştüğü için potansiyel bir düşüşe de işaret ediyor.

BTC'de  İyimser Bir Hava Var

Bitcoin etrafındaki iyimserlik, diğer kripto para birimlerini (altcoinler) ve kripto para madenciliği şirketlerini olumlu yönde etkiledi. Bitcoin blok zincirindeki karmaşık matematik problemlerini çözmek için özel bilgisayarların kullanılmasını içeren Bitcoin madenciliği, özellikle Bitcoin'in son fiyat artışının ardından analistlerin beğenisini kazandı. Bu sektör, madenciliğin normal ev bilgisayarları kullanılarak yapılabileceği ilk günlerden bu yana önemli ölçüde gelişti. Bitcoin ağı genişledikçe madencilik daha rekabetçi hale geldi ve madencilik donanım geliştirme yarışını teşvik etti.

ASIC madencilik platformlarının kullanıma sunulması, endüstriyel ölçekte Bitcoin madenciliği operasyonlarını mümkün kılarak sektörü milyar dolarlık bir endüstriye dönüştürdü. Aslında Industry Research tarafından hazırlanan bir rapor, 2022 yılında 4,2 milyar dolar değerinde olan kripto para madenciliği pazarının 2028 yılına kadar 4,7 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini öngörüyor. JPMorgan da dahil olmak üzere yatırım bankaları, kripto para madenciliği sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin geleceği konusunda giderek daha iyimser hale geldi. Örneğin, JPMorgan yakın zamanda çeşitli madencilik şirketleri için derecelendirmelerini ve hedef fiyatlarını ayarladı; bu durum artan iyimserliği ve bu şirketlerin daha geniş kripto para birimi ekosisteminde oynadığı önemli rolü yansıtıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 Yerel Seçimlerde CHP Belediye Başkan Adayları Belli Oldu

2024 Yerel Seçimlerde CHP Belediye Başkan Adayları Belli Oldu