weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi DİSK, Türk-İş ve Hak-İş Asgari Ücrete ve Emekli Maaşına Zam Talep Ediyor

DİSK, Türk-İş ve Hak-İş Asgari Ücrete ve Emekli Maaşına Zam Talep Ediyor

Son dakika haberimizde Disk Türk-İş ve Hak-İş Asgari Ücrete ve Emekli Maaşına zam talebi var. DİSK, Türk-İş ve Hak-İş yöneticileri bir araya geldi.

Okunma Süresi: 3 dk

Son dakika haberimizde Disk Türk-İş ve Hak-İş Asgari Ücrete ve Emekli Maaşına zam talebi var. DİSK, Türk-İş ve Hak-İş yöneticileri bir araya geldi. Ekonomik kriz yaşandığını dile getiren Türk-İş Yöneticisi Ergün Atalay Kamuda ücret dengesizliği konusunu gündeme getirdi. Asgari ücretlinin emeklinin maddi sıkıntıları da vurgulandı.

Market- bakkallardaki fiyatların ortada olduğunu dile getiren sendika başkanları, deprem ve Covid sürecinin maliyetini halk olarak ödediğimizi dile getirdi.

NÜFUSUN YÜZDE YİRMİSİ  REFAH İÇİNDE 

Nüfusun yüzde yirmisinin refah içinde yaşadığını yüzde 80'inin refah içinde yaşamadığını dile getiren Türk-İş yöneticisi Ergün Atalay 19 tane KIT ile ilgili düzenlemeleri de eleştirdi.

Enerjinin özelleştirmeden geri alınması gerektiğini belirten yönetici, özel sektör patronlarının kazançlarının çok yükseldiğini ve çalışanlara çok az ödeme yapıldığını ifade etti.
Ekonomik sıkıntının dar gelirliye yansıtılmaması gerektiği de dile getirildi.

DİSK, Türk-İş ve Hak-İş Talepleri

Hak-İş genel başkanı Mahmut Arslan da ortak bildiride; ciddi bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Birlikte hareket etmenin, Türkiye Geleceği için önemli olduğunu belirtti. Temel sorunlarda bir araya gelinmesinin önemine değindi.
Makro verilere göre Kişi başına milli gelirin 13 bin dolara çıktığını ancak ücretlilerin milli gelirden aldığı payın azaldığını anlattı.
Türkiye'de refahın adil paylaşımı ile ilgili sorunlar olduğunu anlatan Hak-İş Genel Başkanı; bu ortamda sermayenin kazandığını dile getirdi. Büyüme devam ediyor ama çalışan sınıf buradan pay almıyor dedi.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu da bugün yaşanılan tablonun tesadüf olmadığını dile getirdi. Gelirde adalet ve vergide adalet olması gerektiğini ifade eden Disk Başkanı sorunları birkaç başlık altında şöyle ifade etti:

-hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon
- gelir dağılımında adaletsizlik
-işsizlik- güvencesiz kayıt dışı istihdam
-iş kazaları - meslek hastalıkları

Son yıllarda büyüyen gelir ve servet eşitsizliğinin toplumsal sorunların nedenini oluşturduğuna değindi. Emekçilerin alım gücünün her gün zayıflaması ddile getirilen konular arasında oldu. Ücretli çalışanların, enflasyonun nedeni değil mağdurları olduğunu dile getiren DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, insan onuruna yaraşır bir yaşam ve adil paylaşım talebini dile getirdi. Doğrudan ve dolaylı vergilerin azaltılması gerektiğini dile getiren DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, temel tüketim maddelerinde kvd'nin sıfırlanması gerektiğini ifade etti.
Enflasyonla mücadelede ücretlerin düşük tutulması yararlı değildir diyen DİSK Başkanı açıklanan enflasyon oranlarına göre maaş zamlarından önce akaryakıt ve elektrik zammı yapıldığını dile getirdi. Dar ve sabit gelirlinin alacağı zam, daha cebe girmeden, satın alma gücünü de yitirmiş olacaktır dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elon Musk " Bir Süredir ABD'de Başkan Yok!" Dedi

Elon Musk " Bir Süredir ABD'de Başkan Yok!" Dedi