weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Dolar 32 TL Bakan Mehmet Şimşek Durum Geçici Dedi!

Dolar 32 TL Bakan Mehmet Şimşek Durum Geçici Dedi!

Dolar kuru, son günlerdeki artışını sürdürerek 32 TL'yi aşarak yeni bir rekor kırdı. Bu gelişme üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasadaki dalgalanmanın geçici olduğunu belirtti. 21 Şubat'ta 31 TL'ye ulaşarak rekor kıran dolar, bugün 32 TL seviyesine ulaştı.

Okunma Süresi: 2 dk

Dolar kuru, son günlerdeki artışını sürdürerek 32 TL'yi aşarak yeni bir rekor kırdı. Bu gelişme üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasadaki dalgalanmanın geçici olduğunu belirtti. 21 Şubat'ta 31 TL'ye ulaşarak rekor kıran dolar, bugün 32 TL seviyesine ulaştı. Yerel seçimler öncesinde döviz kuru hareketliliği göze çarparken, Bakan Şimşek ekonomik programın planlandığı gibi ilerlediğini ifade etti.

PİYASALAR HAREKETLENDİ AMA BAKAN ŞİMŞEK DURUM GEÇİCİ DEDİ

Doların yükselişi piyasada yeniden hareketliliğe neden oldu. Şimşek, sosyal medyada yaptığı İngilizce paylaşımda, Türkiye'nin kredi notunun Fitch tarafından B'den B+'ya yükseltilmesinin, ülkenin güçlü ekonomi politikalarını yansıttığını söyledi. Bakan, fiyat istikrarını sağlamanın öncelikleri arasında olduğunu ve ekonomik büyümenin dengelenmesi sürecinin iyi gittiğini belirtti. Ayrıca, cari açığın hızla daraldığını ve Türk lirası mevduatının arttığını vurguladı.

Şimşek, mali sağlığın yeniden kazanılmasının önemli olduğunu ve gelir politikalarının destekleyici olmaya başlayacağını belirtti. Deprem harcamaları da dahil olmak üzere mali açığın GSYİH'nın %3'ünün altına düşürülmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Döviz piyasasındaki dalgalanmanın geçici olduğunu ve TCMB'nin enflasyon beklentilerini sabitlemek için kararlı olduğunu söyledi. Kapalıçarşı'da doların fiyatı 35-36 TL seviyelerine ulaşırken, Merkez Bankası'nın anketinde yıl sonu dolar kuru beklentisi 40,0212 TL olarak belirlendi. HSBC'nin raporunda ise 2024 sonu dolar tahmini 33 TL'den 36 TL'ye yükseltildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mys Giriş Nedir? Mys Giriş Nasıl Yapılır?

Mys Giriş Nedir? Mys Giriş Nasıl Yapılır?