weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Dolar kaç TL Dolar 2023 Sonunda Kaç TL Olacak

Dolar kaç TL Dolar 2023 Sonunda Kaç TL Olacak

Dolar kaç TL Dolar 2023 Sonunda Kaç TL Olacak
Okunma Süresi: 2 dk

  Dolar kaç TL Olacak? Dolar yıl onunda kaç TL olacak? Doların düşme ihtimali var mı? Altın kaç TL olacak? Doların muazzam yükselişi dolarla ticaret yapan kesimleri ve bilhassa dolar borçlanan kesimleri ürkütüyor. Hükümet enflasyonu indirme çalışmalarını hızlandırıyor. Doların şu anda 28.14 TL seviyesinde olması bu seviyede kalacağı anlamına gelmiyor. Sürekli yükseliş trendinde olan doların hararetinin yükselmesi, birçok parametreye bağlı.

 

Dolar Kaç TL Olacak?

 

Dolar kaç TL olacağı konusu tüm küçük büyük yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Özellikle 2023 sonuna kadar doların kaç TL olacağı yönünde ekonomistlerin tahminleri birbirini tutmuyor. Global ölçekte savaş ekonomik krizler, gıda sorunu, enerji kaynaklarında artan maliyetler, Ortadoğu krizi ile birlikte doların ve altın fiyatlarının ne olacağını kestirmek kolay değil. Bir tek parametre diğer tüm parametrelerin yönünü değiştirebilir. Son derece kaygan bir ekonomik zemin sürecinde olan dünyada, dolar altın stokları fazla olan Çin Hindistan gibi ülkelerin, enflasyon sorunu yok. Ancak Ortadoğu ülkelerinde durum böyle değil. Doların kaç TL olacağı yönünde en iyimser tahminler 2023 sonuna kadar 29-30 TL bandı olarak belirtiliyor.

 

Enflasyon Hızla Düşerse Dolar da Rayına Oturur

Enflasyonun hızla düşmesi dolar va altın değerlerini düşürecektir. Ancak son 10 yılda altın 10 kat artış gösterdi. dolar da kısa bir sürede 28 TL seviyelerine erişti. Doların 28 TL-29 TL bandında kalması ve bu durumun en azından 6 ay-1 yıl devam etmesi piyasaları rahatlatacak. Ancak her an yeni bir gelişme olabileceği ihtimalini de göz ardı etmemek gerekiyor. Dolar; planlanan enflasyon düşüş süreci iyi giderse 28-29 TL bandında kalmaya devam edecek gibi görünüyor... Altın için ön görülen en yüksek limit gram başına 2.500 TL olarak lanse ediliyor. Zaten ticari altın için yeni bir yönetmelik söz konusu. Ticari amaçlı altın için değerli maden takip sistemi başlatılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, değerli madenlerde sahteciliği önlemek adına Kıymetli Maden Takip Sistemi'ni (KMTS) devreye alıyor. İşlenmiş altın dışında, ve bu güne kadar biriktirilmiş kayıt dışı altın dışında bundan sonra ticari altın satın alındığında alım-satım kayıt sistemine girilmek zorunda. Sistem aslında sahte altın sahte kıymetli maden ticaretini önlemek amacıyla devreye alınıyor…

Kripto Para Piyasaları

Söz konusu ekonomik durum ve dünyanın şu anki ekonomik krizi kripto piyasalarına olan yönelimi arttırdı. Hatta global kriz Kripto para piyasalarında yeni bir canlanmaya yol açabilir. Yatırım yapmak isteyenler altın yerine dolar ya da kripto para piyasalarına daha fazla yönelebilirler.

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altını Olanları İlgilendiriyor: Altın Alım Satım Takip Sistemi Devreye Giriyor!

Altını Olanları İlgilendiriyor: Altın Alım Satım Takip Sistemi Devreye Giriyor!