weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi En Yüksek Mevduat Faizi Veren Banka!...

En Yüksek Mevduat Faizi Veren Banka!...

Türk Lirası (TL) mevduat hesapları, uzun bir süre durgunluk yaşadıktan sonra Mart ayı itibarıyla dikkat çekici bir hareketlilik göstermeye başladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Şubat ayında politika faizlerini değiştirmemesi, TL mevduat faizlerinde bir yükselişe yol açtı

En Yüksek Mevduat Faizi Veren Banka!...
Okunma Süresi: 2 dk

Türk Lirası (TL) mevduat hesapları, uzun bir süre durgunluk yaşadıktan sonra Mart ayı itibarıyla dikkat çekici bir hareketlilik göstermeye başladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Şubat ayında politika faizlerini değiştirmemesi, TL mevduat faizlerinde bir yükselişe yol açtı. Özellikle 32 ile 92 gün aralığında mevduat faizleri, %53'e varan oranlara ulaştı. Bu oranlar, son olarak 2022'nin Nisan ayında görülmüş ve iki yıl aradan sonra tekrar bu seviyelere ulaşılmıştı.

TL'nin kullanımının artması ve ekonomik istikrarın sağlanması amacıyla, TCMB'nin yeni başkanı göreve başladığında, politika faizlerinde bir artış yapılmadı. Bu durum, mevduat faizlerinde bir düşüşe neden olabileceği yönünde yorumlar alsa da, son yıllarda faiz oranlarının rekor seviyelere ulaşması, yatırımcıları memnun etti. Yatırımcılar, hangi bankanın daha yüksek mevduat faizi sunduğunu araştırırken, bankalar da kişiye özel kampanyalar düzenleyerek rekabeti artırıyor. Bazı bireyler, daha iyi teklifler sunan bankalara geçmek için düzenli olarak banka değiştiriyor. Bu dönemde, bir kamu bankası mevduat faizini %48'e kadar yükselterek dikkat çekti.

500 bin TL mevduat yatırımı yapan vatandaşlar, farklı bankaların sunduğu faiz oranlarına göre getirilerini değerlendiriyor. Örneğin, Akbank, bir ay önce %44 olan 32 günlük mevduat faizini %48'e çıkararak, aylık 20 bin TL'ye varan getiri sağlıyor. Odeabank, 500 bin TL yatırım için yıllık %47 faiz oranı sunarken, net kazanç 19,573 TL olarak hesaplanıyor. FİBA Banka'nın Kiraz hesap kampanyası kapsamında sunduğu %52 faiz oranıyla aylık kazanç 21,655 TL'ye ulaşıyor. Alternatif Bank, Wow hesabı ile %50 faiz oranı sunarak, 32 gün sonunda 20,822 TL net kazanç vaat ediyor. Kamu bankaları ise genellikle mevduat faizlerini %30 civarında tutarken, Vakıfbank yeni müşterilere özel %48 yıllık faiz oranı sunuyor ve bu da 32 günlük net kazancı 19,899 TL olarak belirliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
24 Saat İçinde Gökyüzünden 2.5 Ton Cisim Düşecek!...⤵⤵⤵

24 Saat İçinde Gökyüzünden 2.5 Ton Cisim Düşecek!...⤵⤵⤵