weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Ev Hanımları Emekli Olabilecek!

Ev Hanımları Emekli Olabilecek!

Ev Hanımları Emekli Olabilecek!
Okunma Süresi: 2 dk

Ev hanımlarına emeklilik, ev hanımlarına emeklilik şartları, 25 yıllık ev hanımlarına emeklilik başvurusu, konuları ile karşınızdayız. Türkiye'de ev hanımlarının sosyal güvenlik ve emeklilik haklarına dair yeni bir dönem başlıyor. Meclis gündemine getirilen yeni torba yasa tasarısı ile milyonlarca ev hanımı için emeklilik imkanı ve sosyal güvence desteği sağlanması öngörülüyor. Bu düzenleme, Türkiye'de ev hanımlarının uzun süredir beklediği bir değişikliği temsil ediyor.

Bu yasa tasarısı, kendine ait aktif bir sigortası ve sosyal güvencesi olmayan ev hanımlarını, isteğe bağlı sigorta sistemi ile sosyal güvenceye kavuşturmayı amaçlıyor. Aile ve Gençlik Bankası tarafından sağlanacak destek ile sigorta primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak. Bu desteğin, mevcut asgari ücret bazında aylık bin 430 lira olması bekleniyor.

Düzenleme, ev hanımlarının daha az prim ödeyerek daha erken emekli olmasına olanak tanıyacak. Ayrıca, sağlık hizmetlerinden de ücretsiz yararlanabilecekler. Bağ-Kur ve SSK primleri eşitlendiğinde, kısmi emeklilik şartı 5 bin 400 günden 4 bin 500 güne düşürülecek. Çocuk sayısına göre erken emeklilik ve çalışan anneler için yıpranma düzenlemesi gibi ek adımlar da gündemde. Bu önemli yasa tasarısının, kısa süre içinde Meclis'e sunulması ve ev hanımlarının hayatında büyük bir değişiklik yaratması bekleniyor​​.

Ev Hanımlarına Emeklilik

Türkiye'de yeni bir torba yasa tasarısı, ev hanımlarına emeklilik imkanı sunuyor. Bu düzenleme, milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor ve sosyal güvenlikle ilgili önemli bir adımı temsil ediyor.

Emeklilik Şartları

Ev hanımları, isteğe bağlı sigorta sistemi aracılığıyla sosyal güvenceye ve emeklilik haklarına kavuşacak. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankası tarafından sağlanacak destekle, sigorta primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak.

25 Yıllık Ev Hanımlarına Emeklilik Başvurusu

Bu yasa tasarısı, özellikle uzun yıllardır ev işleriyle meşgul olan ve sosyal güvenceden yoksun kalan ev hanımlarını hedef alıyor. Yasa yürürlüğe girdiğinde, 25 yıl ev işleriyle meşgul olan kadınlar, emeklilik için başvuruda bulunabilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Glutamin Ne İşe Yarar?

Glutamin Ne İşe Yarar?