weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Kira ve Vergilerde Artış Kapıda- Ev Sahipleri ve Kiracılar İçin Yeni Düzenleme Mecliste

Kira ve Vergilerde Artış Kapıda- Ev Sahipleri ve Kiracılar İçin Yeni Düzenleme Mecliste

Son dakika gelişmesi: Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren yeni bir yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunuluyor...

Kira ve Vergilerde Artış Kapıda- Ev Sahipleri ve Kiracılar İçin Yeni Düzenleme Mecliste
Okunma Süresi: 2 dk

Son dakika gelişmesi: Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren yeni bir yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunuluyor. AK Partili milletvekilleri tarafından hazırlanan düzenleme, kira vergilerinin artırılmasını öngörüyor. Haziran ayında meclise gelmesi beklenen bu teklif, özellikle kira geliri elde eden ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor.

Vergi Muafiyeti Kalkıyor

Yeni düzenlemeyle birlikte, şu anda uygulanan 33 bin liralık kira geliri muafiyeti kaldırılacak. Bu muafiyetin kalkması, kira gelirleri üzerinden ödenen vergilerin ciddi şekilde artmasına neden olacak. Mevcut durumda, kira geliri 33 bin lirayı aşmayan ev sahipleri vergi ödemiyordu. Ancak yeni düzenleme ile bu sınır kaldırılarak, ev sahiplerinin elde ettikleri tüm kira gelirleri üzerinden vergi ödemesi gerekecek.

Vergi Oranları Artacak

Düzenlemeye göre, kira geliri üzerinden alınan vergi oranları da artırılacak. Şu anki sistemde, kira gelirlerinin yüzde 15’ine kadar vergi alınırken, yeni düzenlemeyle bu oran yüzde 40’a kadar çıkabilecek. Bu, özellikle yüksek kira geliri elde eden ev sahipleri için büyük bir vergi yükü anlamına geliyor. Örneğin, yıllık 10 bin lira kira geliri elde eden bir ev sahibi, mevcut düzenlemede 11 bin 560 lira vergi öderken, yeni düzenlemeyle bu tutar 18 bin 967 liraya çıkacak.

Ev sahipleri, kira gelirleri üzerinden vergi öderken götürü gider yöntemi veya gerçek gider yöntemi arasında seçim yapabilecek. Götürü gider yöntemini seçen ev sahiplerinin vergi matrahı, her yıl belirlenen muafiyet tutarı üzerinden indirilecek. Ancak bu yöntemle de vergi yükünün ciddi şekilde artacağı belirtiliyor.

Vergi oranlarındaki artışın, kiralara yansıtılması bekleniyor. Mevcut durumda uygulanan yüzde 25’lik kira artış sınırının da kaldırılmasıyla birlikte, ev sahiplerinin kiralara yüksek oranda zam yapması kaçınılmaz olacak. Özellikle geçimini kira gelirleriyle sağlayan ev sahiplerinin bu zammı yapma zorunluluğu hissedeceği öngörülüyor. Evini düşük miktarda kiraya veren ev sahipleri de yeni düzenlemeden etkilenecek...

 
 
 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alerjik Nezle ve Sinüzit Arasındaki İlişki

Alerjik Nezle ve Sinüzit Arasındaki İlişki