weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Kiralarda Yüzde 25 Zam Sınırı Devam Edecek mi?

Kiralarda Yüzde 25 Zam Sınırı Devam Edecek mi?

Fahiş zamların özellikle de fahiş kira zamlarının önüne geçmek için getirilen yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? İşte sorunun cevabı...

Kiralarda Yüzde 25 Zam Sınırı Devam Edecek mi?
Okunma Süresi: 2 dk

Fahiş zamların özellikle de fahiş kira zamlarının önüne geçmek için getirilen yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? İşte sorunun cevabı... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konut kiralarıyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Konut kiralarında uygulanan yüzde 25 zam sınırının geleceği hakkında konuşan Bakan Tunç, bu sınırın mevcut durumunu ve arabuluculuk sistemiyle ilgili gelişmeleri paylaştı.

TBMM ZAM SINIRI GETİRMİŞTİ

Bakan Tunç, konut kiralarındaki fahiş artışların önüne geçmek amacıyla TBMM tarafından yüzde 25 zam sınırı getirildiğini belirtti. Bu uygulamanın, kiracıların mağduriyetini önlemek için başlatıldığını ve endişelerin devam etmesi üzerine bir yıl daha uzatıldığını ifade etti. Temmuz ayı itibarıyla bu sınırın sona ereceğini, ancak kanun koyucunun fahiş artışların önlenmesi için gerekli düzenlemeleri yapma yetkisine sahip olduğunu vurguladı.

ARABULUCULUK SİSTEMİ İLE ANLAŞMAZLIKLAR ÇÖZÜLECEK

1 Eylül itibarıyla başlatılan arabuluculuk dönemiyle ilgili de bilgi veren Bakan Tunç, ev sahibi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıkların çözümü için bu yeni sistemin devreye alındığını açıkladı. Arabuluculuk uygulamasının, kira artışı sınırının devam etmesine gerek kalmadan, taraflar arasındaki tartışmaları sonlandıran bir yöntem olduğunu belirtti.Bakan Tunç, arabuluculuk sistemi sayesinde, 1 Eylül'den bu yana Türkiye genelinde kira uyuşmazlıklarında 129 bin 259 başvuru yapıldığını ve bunların 69 bin 239'unun anlaşmayla sonuçlandığını ifade etti. Bu sayede, potansiyel dava sayısının önemli ölçüde azaltıldığını ve tarafların hızlı ve etkili bir şekilde anlaşmaya vardığını vurguladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamaları, konut kiralarıyla ilgili mevcut durumu ve gelecekteki beklentileri net bir şekilde ortaya koyuyor. Arabuluculuk sisteminin başarısı, kiracı ve ev sahipleri arasındaki uyuşmazlıkların çözümünde yeni bir dönemin başladığını gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Büyükakın: "Trafik akışı şehrin dışına taşınacak" Dedi

Başkan Büyükakın: "Trafik akışı şehrin dışına taşınacak" Dedi