weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Kolay Önlemlerle Elektrik Tasarrufu Yapmak Mümkün

Kolay Önlemlerle Elektrik Tasarrufu Yapmak Mümkün

Her ay yüzlerce lirayı aşan elektrik faturalarının arkasında sadece kullandığımız ürünler değil, hatalı kullanım şekli var.

Kolay Önlemlerle Elektrik Tasarrufu Yapmak Mümkün
Okunma Süresi: 2 dk

Elektrilk tasarrufu yapmak için herhangi bir yerden başlamak mümkün. Ampullerin tasarruflu ampuller ile değiştirilmesi, çok uzun saatler çalışan cihazların aralıklarla dinlendirilmesi ve daha birçok elektrik tasarrufu önerileri var. Bunların bazıları önemli miktarlarda tasarruf sağlarken, bazıları ise neredeyse hiç fark etmeyecek kadar az tasarruf yapabileceğiniz önlemler.

İşte elektrik tasarrufu yapmanın kolay ama etkili yolları...

Ütüyü Bekletmeyin

Evlerde en çok elektrik tüketen ürünlerin başında ütüler geliyor. Neredeyse her gün kullanılan bu ürünler bir saat içerisinde onlarca liraya varan elektrik tüketimin sorumluları. Ütü kullanırken uzun süre ütüyü açıkta bekletmemek ve mümkün olduğunca en düşük ısı ayarında kullanmak ay sonunda faturada onlarca liralık tasarruf sağlayabilir.

Ütünün düşük ayarda ve bekletilmeden kullanılması, ısısının korunması açısından ve uzun ömürlü olması açısından da oldukça faydalı olacaktır.

Enerji Tasarrufu Modunu Açın

Özellikle yaz ve kış aylarının olmazsa olmazları arasında bulunan klimalar ne kadar enerji tasarruflu olsalar bile yanlış kullanım sonucunda enerji tasarrufu yapmayan ürünlerin başında yer almakta. Klimanızın doğru kullanımı sayesinde ay sonunda yüzlerce liralık fatura farkıyla karşılaşmak mümkün.

Klimanın en sıcak mod veya en soğuk derecede çalıştırılması başlıca hataların birincisi. Yaz ve kış aylarında oda sıcaklığının uygun seviyeye getirilmesi için klimaların kademeli olarak dereceleri ayarlanmalı, yaz aylarında 22 derece, kış aylarında 24 derece ısı ayarı kullanılmalı. Yaz aylarında 18 dereceye oranla 22 derece ısı ayarının 18.000 BTU klimada %20'yi aşan tasarruf sağlayacağını biliyor musunuz?

Tam Dolu Çalıştırın

Ortalama bir çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi genellikle 3/1 oranında boş olarak çalıştırılmakta. Doluluk oranının daha fazla olması ve derecenin doğru ayarlanması ile bu ürünlerin aylık 100 lirayı aşan tasarruf sağlayabilecek kadar büyük enerji tasarrufu sağlaması mümkün. Bulaşık makinelerinin her kullanımda 2 lirayı aşan elektrik tükettiği, çamaşır makinelerinde bu oranın daha yüksek olduğunu unutmayın.

Kombinizi Yenileyin

Bir kombinin ömrü ortalama 7 ila 10 yıl arasında olsa da her 5 yılda bir kez kombilerin enerji tasarruflu yeni modeller ile değiştirilmesi önerilmekte. Kombilerin yaz ve kış aylarında hiç kapanmadan çalışan ve en çok elektrik tüketen ürünler arasında olması değişim için geçerli bir sebep.

Kombilerin düzenli bakım ve 5 yılda bir kez yeni enerji tasarruflu modeller ile değiştirilmesinin aylık 200-300 liraları aşan fatura tasarrufu sağlayabileceği tahmin edilmekte.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Su Tüketimi Hakkında Bunları Daha Önce Duymadınız

Su Tüketimi Hakkında Bunları Daha Önce Duymadınız