weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Kripto Varlıklara Düzenleme Getiriliyor...

Kripto Varlıklara Düzenleme Getiriliyor...

Türkiye, kripto varlıkların düzenlenmesine yönelik önemli bir adım atıyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler liderliğinde hazırlanan yeni bir kanun teklifi, bu hafta içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulacak.

Kripto Varlıklara Düzenleme Getiriliyor...
Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye, kripto varlıkların düzenlenmesine yönelik önemli bir adım atıyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler liderliğinde hazırlanan yeni bir kanun teklifi, bu hafta içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulacak. Bu teklif, Türkiye'deki kripto varlık işlemlerini düzenlemeyi ve bu alanda yatırımcıların karşılaştığı riskleri azaltmayı amaçlıyor.

Kanun teklifi, Türkiye'de kripto varlıklarla işlem yapan platformların, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından lisanslanmasını öngörüyor. Böylece, alım satım platformları SPK'nın düzenleme ve denetimine tabi olacak. Bu adım, platformların daha şeffaf ve güvenli bir şekilde faaliyet göstermesini sağlamayı hedefliyor.

YAPTIRIM VE CEZALAR BELİRLENECEK...

Teklif kapsamında, platformlarda tutulan nakit ve kripto varlıkların güvenli bir şekilde saklanması, müşteriler ile platformlar arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi, uygulanacak yaptırım ve cezalar belirlenecek. Ayrıca, platformların işleyişine dair esaslar ikincil mevzuat ile detaylandırılacak.

Yasa teklifinde ayrıca, blok zinciri gibi teknolojileri geliştiren kişilere yönelik düzenlemeler de yer alıyor. Bu teknolojilerden ayrıştırılamayan değere sahip kripto varlıkların satışı ya da dağıtımı konusunda SPK'ye yetki verilmesi ve izin şartı getirilmesi planlanıyor. Bu düzenleme, teknolojik inovasyonu teşvik etmeyi ve yasal bir çerçeve içerisinde gelişimini sürdürmeyi amaçlıyor.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) da bu süreçte önemli bir rol üstleniyor. TÜBİTAK, blok zinciri teknolojilerinin ve ilgili diğer teknolojik araçların geliştirilmesine yönelik projelerde aktif olarak yer alacak. Bu, Türkiye'nin teknoloji ve inovasyon alanında küresel rekabetçiliğini artırmayı hedefleyen bir strateji olarak görülüyor.

Son olarak, bu düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte, Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) 15 No'lu teknik standardı kapsamında Türkiye'ye yöneltilen eleştirilerin giderilmesi ve ülkenin "kısmi uyumlu" kategorisinden çıkması bekleniyor. Bu gelişmeler, Türkiye'nin uluslararası finans ve teknoloji arenalarında daha güvenilir bir konuma gelmesine katkı sağlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaelispor - Sakaryaspor Maçı Ne Zaman Hangi Kanalda?

Kocaelispor - Sakaryaspor Maçı Ne Zaman Hangi Kanalda?