weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Son Dakika Emekli Zammı Konusunda Umut Verici Gelişme!

Son Dakika Emekli Zammı Konusunda Umut Verici Gelişme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına yapılacak zam konusunda belirsizliği sona erdirmek amacıyla devreye girdiği belirtiliyor.. ABD ziyareti öncesinde kurmaylarına, talimatı veren Erdoğan'ın, bugün yurda dönmesi bekleniyor.

Okunma Süresi: 2 dk

EMEKLİ MAAŞLARINDA ARTIŞ UMUDU


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına yapılacak zam konusunda belirsizliği sona erdirmek amacıyla devreye girdiği belirtiliyor.. ABD ziyareti öncesinde kurmaylarına, talimatı veren Erdoğan'ın, bugün yurda dönmesi bekleniyor.

ÇALIŞMALAR YOĞUNLAŞTI


Hafta başında AK Parti'nin ekonomi kurmayları, emeklilere yapılacak zam konusunda eldeki seçenekleri masaya yatırmak için bir araya geldi. İlk toplantıdan net bir sonuç çıkmaması üzerine ikinci kez bir araya gelen kurmaylar, daha önce parti ve külliyedeki toplantılarda yapılan çalışmaları yeniden değerlendirdi. Ancak yine net bir formül ortaya konulamadı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla çalışmalar hızlandırıldı.

TÜM SEÇENEKLER MASADA


Toplantılarda, kök aylığın artırılmasının emeklilerin lehine olduğu, ancak bu formülün en düşük primi ödeyenlerle yüksek prim ödeyenlerin maaşları arasındaki farkın daralmasına neden olacağı ve bu durumun adaletsizliğe yol açabileceği görüşü belirtildi. Bunun yerine, tüm emeklilere seyyanen zam verilmesi fikri masaya yatırıldı. Ancak Hazine'ye getireceği ek yükten dolayı bu formüle de sıcak bakılmadı.

MECLİS'TEN HIZLA GEÇİRİLECEK


Yapılacak çalışmanın tüm emeklileri kapsayacak şekilde ortaya konulması durumunda, tek maddelik değişikliğin yeterli olacağı ve değişiklik teklifinin torba yasaya eklenerek hızla Meclis'ten geçirilebileceği üzerinde duruldu. Çalışma bitirildiğinde, önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısı sonrası bizzat Erdoğan tarafından açıklanması öngörülüyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu ay yapılacak yüzde 24,73 oranındaki zamma rağmen 1,7 milyon emeklinin maaşı, kök aylıklarının düşük olması nedeniyle 10 bin lirada kalıyor. Ekonomi kurmayları, tüm alternatifleri masaya yatırarak etki analizlerini yapıyor ve hakkaniyetli bir sistem ön planda tutuluyor.

EMEKLİLER İÇİN UMUT VERİCİ ADIM


Bu gelişmeler, uzun zamandır maaşlarına yeterli zam alamayan emekliler için büyük bir umut ışığı oldu. Erdoğan'ın talimatıyla hızlandırılan çalışmalar, emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedefliyor. Bu adımların, emeklilerin daha rahat bir yaşam sürmeleri için önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

Kaynak: sondakika.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Düzce Valisi Selçuk Aslan “Nüfus cüzdanlarınızı yenileyin”

Düzce Valisi Selçuk Aslan “Nüfus cüzdanlarınızı yenileyin”