weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi SPK’dan Açıklama: Borsa İstanbul'da 5 Şirket’e Sermaye Artırım Onayı. 59 Site Erişim Engeli Aldı!

SPK’dan Açıklama: Borsa İstanbul'da 5 Şirket’e Sermaye Artırım Onayı. 59 Site Erişim Engeli Aldı!

SPK’dan Açıklama: Borsa İstanbul'da 5 Şirket’e Sermaye Artırım Onayı. 59 Site Erişim Engeli Aldı! Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul'da işlem halinde olan 5 şirketin sermaye artırım başvurularını onayladı. Ayrıca, yurtdışındaki kaldıraçlı işlemlere yönlendirilmek üzere kullanıldığı tespit edilen 59 internet sitesine erişim engeli getirildi. Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde...

SPK’dan Açıklama: Borsa İstanbul'da 5 Şirket’e Sermaye Artırım Onayı. 59 Site Erişim Engeli Aldı!
Okunma Süresi: 3 dk

Sermaye Piyasası Kurulu'nun son haftalık raporunda, Borsa İstanbul'da işlem gören 5 şirketin sermaye artırım başvurularının olumlu sonuçlandığı yer aldı. Bu gelişme, söz konusu şirketlerin finansal kapasitelerini güçlendirmek ve gelecekteki yatırımlarını desteklemek amacıyla yapılan sermaye artırımlarının SPK tarafından onaylandığını gösteriyor. Sermaye artırımlarının onaylanması, yatırımcılar ve şirketler açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor, zira bu adım şirketlerin büyüme potansiyelini artırarak ekonomik büyümeye katkı sağlayabilir. Söz konusu şirketlerin sermaye artırımı sonuçlarının, Borsa İstanbul ve finans piyasalarındaki genel seyrin yanı sıra yatırımcıların ilgisini çekmesi bekleniyor.

Hangi Şirketler Sermaye Arttırım Onayı Aldı?

Kalekim Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KLKIM), mevcut sermayesini 115.000.000 TL'den 345.000.000 TL artırarak 460.000.000 TL'ye çıkarma kararı aldı. Bu, %300 oranında gerçekleşecek bedelsiz sermaye artırımının iç kaynaklardan finanse edileceği anlamına geliyor.

Mercan Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MERCN) ise mevcut sermayesini 63.456.982 TL'den 126.913.964 TL'ye yükselterek %200 oranında bedelsiz sermaye artırımına gidiyor. Bu artırım da iç kaynaklardan finanse edilecek.

Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (CIMSA), iç kaynaklarını kullanarak mevcut sermayesini 135.084.442 TL'den 945.591.094 TL'ye yükseltme kararı aldı. Bu, %600 oranında gerçekleşecek olan bedelsiz sermaye artırımını içeriyor.

İzmir Fırça Sanayi ve Ticaret A.Ş. (IZFAS), 180.000.000 TL olan kayıtlı sermaye tavanı içinde bulunan 59.062.500 TL'lik çıkarılmış sermayesini artırmaya karar verdi. Bu artırım, mevcut ortakların yeni pay alma haklarını sınırlayarak gerçekleşecek ve 50.000.000 TL satış bedeli karşılığında nominal değerde bir artış sağlayacak. Tahsis edilecek olan hisse senetleri, Birim YILMAZ'a 25.000.000 TL ve Vahap YILMAZ'a 25.000.000 TL değerinde olacak şekilde özel olarak satışa sunulacak.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yapılan açıklamada, ihraç edilen payların Birim Yılmaz ve Vahap Yılmaz'ın Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ (MKK) hesaplarına geçtiği tarihten itibaren 1 yıl boyunca Borsa'da satılamayacağı ve bu payların Borsa dışında satılması halinde de geçerli olacağı belirtildi.

Kuvva Gıda Ticaret ve Sanayi Yatırımları A.Ş. (KUVVA) ise kayıtlı sermaye tavanı içinde bulunan 55.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesini %129,5 oranında artırarak 287.131.261 TL'ye yükseltecek. Bu artırım, Borsa İstanbul AŞ'nin belirleyeceği pay satış fiyatı esas alınarak gerçekleşecek ve tamamı şirket ortakları Veysi Kaynak ve Şule Kaynak'a tahsisli olarak satılacak.

SPK, tahsisli sermaye artırımının ardından elde edilen payların 3 yıl boyunca Borsa'da satışının kısıtlanması ve bu kısıtlamanın payları satın alan yatırımcılar için de geçerli olacağı kararını aldı.

SPK Sitelere Neden Erişim Engeli Verdi?

Türkiye'de ikamet eden bireylerin yurtdışındaki kaldıraçlı işlemlere yönlendirilmek üzere kullanıldığı tespit edilen 59 internet sitesine erişim engeli getirilmesi amacıyla, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 99. maddesinin dördüncü fıkrası çerçevesinde yasal işlemlerin başlatılmasına karar verildi.

SPK’nın İdari Para Cezası Verdiği Şirketler

Işıklar Enerji ve Yapı Holding AŞ'nin incelenmesi sonucunda, Işıklar İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret ile Işıklar Holding'e her birine 640 bin 442 TL tutarında idari para cezası verilmesine karar verildi.

LDR Turizm (LIDER) pay piyasasında 20 Nisan-11 Mayıs 2022 dönemine yönelik gerçekleştirilen incelemenin sonucunda, 3 kişiye toplamda 4 milyon 38 bin 130 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Ayrıca, Ersu Meyve ve Gıda Sanayi AŞ'ye ve 2 kişiye toplamda 209 bin 349 TL idari para cezası verilmesi kararı alındı. SPK, Servis Ticaret ve Gür-Sel Turizm Taşımacılık hakkındaki inceleme sonucunda da şirkete 209 bin 349 TL tutarında idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Samsung Kaydırarak Ekran Görüntüsü Alma Ayarları Nasıl Yapılır?

Samsung Kaydırarak Ekran Görüntüsü Alma Ayarları Nasıl Yapılır?