weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Togg’da Kredi Faiz Oranları Yükseltildi: T10X’e 105 Bin Liralık ‘Faiz’ Zammı

Togg’da Kredi Faiz Oranları Yükseltildi: T10X’e 105 Bin Liralık ‘Faiz’ Zammı

Yerli otomobil Togg için bankaların özel olarak sunduğu taşıt kredisi faiz oranları yüzde 0.99'dan yüzde 1.59'a çıkarıldı. Togg T10X'in en ucuz versiyonu için hesaplamalara göre, 1 milyon 207 bin TL'lik otomobilin yüzde 50'sini 36 ay vadeyle kredi kullanmak, faiz oranındaki bu artış nedeniyle tüketicilere yaklaşık 105 bin TL'lik ek maliyet getiriyor. Togg’da, 29 Ekim'den itibaren dört tekerlekten çekişli ve çift elektrik motorlu versiyonun fiyatı da belli oldu.

Togg’da Kredi Faiz Oranları Yükseltildi: T10X’e 105 Bin Liralık ‘Faiz’ Zammı
Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye'nin yerli elektrikli otomobili Togg için kamu bankalarının özel sunduğu kredilerin maliyeti arttı. Togg'un ilk modeli T10X piyasaya sürüldüğünde, bankalar tarafından Togg'a özel olarak sunulan yüzde 0.99 faiz oranı, şimdi yüzde 1.59'a çıktı.

Bu değişiklik, Merkez Bankası'nın geçen hafta politika faizini yüzde 25'e çıkarmasının ardından geldi. Merkez'in bu hamlesinden sonra, bankalar tüketici kredi faiz oranlarını artırdı.

Nisan ayında piyasaya sürülen Togg T10X'in fiyatı, kısa bir süre önce artırıldı. Temmuz ayında fiyatı yüzde 27 artan elektrikli otomobil, şu anda 1 milyon 207 bin TL ile 1 milyon 537 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

En Fazla Yüzde 50'sine Kadar Kredi

Bu durumda, Togg satın almak isteyen bir kişi, en fazla 603 bin 500 TL'lik bir kredi kullanabilir. Aynı fiyat seviyesindeki otomobiller için vadeler 36 ay ile sınırlı olduğundan, bu örneklemeye göre, faiz oranı değişikliği öncesinde alınan bir Togg kredisinin aylık ödeme miktarı 21 bin TL civarındadır ve toplam kredi maliyeti 756 bin TL'dir.

Aynı hesaplama, yeni faiz oranıyla yapıldığında, yani yüzde 1.59 faiz oranıyla kullanılan bir kredide, aynı peşinat ve vade süresiyle aylık ödeme tutarı 23 bin 910 TL olurken, toplam maliyet 860 bin 760 TL'yi bulur. Bu nedenle Togg'un kredi faiz oranlarındaki artış, T10X'in başlangıç versiyonunda kredi kullanımının 36 ay sonunda 104 bin 760 TL'lik ek maliyeti getirir.

Ancak Togg için bankaların sunduğu kredi faiz oranı, hala piyasadaki taşıt kredi faiz oranlarından önemli ölçüde daha düşüktür. Bankaların taşıt kredileri yüzde 2.65 ile yüzde 3.20 arasında değişmektedir.

Güçlü Versiyonun Fiyatı Belli

Togg, T10X'in başlangıçta arkadan çekişli ve tek elektrik motorlu bir versiyonunu piyasaya sürüyor. Otomobil, standart ve uzun menzil seçeneklerine sahiptir, ancak 29 Ekim'den itibaren dört çeker ve çift elektrik motorlu bir versiyon da sunulacaktır.

Bu güçlü versiyonun V2 donanım paketi ve uzun menzil seçeneğinin fiyatı, Türkiye Sigortalar Birliği tarafından yayınlanan Kasko Değer Listesi'ne göre 2 milyon 329 bin TL'dir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa Konferans Ligi Kura Çekimi Sonuçları Açıklandı!

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa Konferans Ligi Kura Çekimi Sonuçları Açıklandı!