weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Toplu Sözleşme Memur Zammı Beklentisi: Hakem Heyeti Kararı ve Açıklama Tarihi

Toplu Sözleşme Memur Zammı Beklentisi: Hakem Heyeti Kararı ve Açıklama Tarihi

Gelişen son dakika haberleri, memur zammı konusundaki bekleyişin yoğunluğunu artırıyor. 2024-2025 dönemi için memur zammı konusunda hükümet ve memur sendikaları arasındaki süreç, hakem heyetinin kararını bekleyenler için merak kaynağı haline geldi. Toplu sözleşme memur zammı oranının belirlenmesi ve açıklama tarihi büyük bir merakla ve dikkatle takip ediliyor.

Toplu Sözleşme Memur Zammı Beklentisi: Hakem Heyeti Kararı ve Açıklama Tarihi
Okunma Süresi: 2 dk

Memur zammı meselesi, kamu görevlilerinin ve toplumun genelini yakından ilgilendiren bir konu olarak öne çıkıyor. Hükümetin son teklifi, 2024 yılı için toplamda yüzde 25, 2025 yılı için ise toplamda yüzde 11 zam içeriyor. Ancak Memur-Sen, 2024 yılı için yüzde 70, 2025 yılı için yüzde 40 zam talebiyle bu teklifi reddetmişti. 11 farklı hizmet kolunda anlaşma sağlanmasına karşın, 2024-2025 yılları için geçerli olacak zam oranlarında uzlaşmaya ulaşılamamıştı. Bu aşamada devreye Kamu Görevlileri Hakem Heyeti girmişti.

Hakem heyeti, memur zammı kararını belirlemek için toplantılarını sürdürüyor. Kararın ise gözler, yarın yani 31 Ağustos 2023 Perşembe günü açıklanması bekleniyor. Önemli bir karar olan memur zammı, kamu görevlilerinin maaşlarının gelecek dönemdeki seyrini belirleyecek. Bu süreç, memur sendikalarının ve kamu görevlilerinin büyük bir ilgiyle izlediği bir dönem olarak öne çıkıyor.

SGK Uzmanı Özgür Kaya, CNN Türk canlı yayınında konu hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: "Hükümetin açıkladığı yüzde 15 enflasyon oranının üzerine hakem heyeti, kendi belirleyeceği kararı ekleyecek. Muhtemelen büyük bir sapma olmayacaktır. Enflasyon farkı burada belirleyici olacaktır. Ancak ufak değişiklikler yaşanabilir. Ben, yüzde 15 enflasyon farkının temel bir kriter olacağını düşünüyorum. Bu durumda, memurların 2024 yılı için yüzde 45 oranında zam alabileceği tahmin edilebilir."

Tüm bu gelişmeler ışığında, kamu görevlileri ve toplum, hakem heyetinin memur zammı kararı ve sabırsızlıkla beklemeye devam ediyor. Memur maaşlarının geleceğini belirleyecek olan bu karar, büyük bir merak ve ilgiyle izleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TCMB Faiz Kararı Sonrasında Yabancı Yatırımcılar Türkiye'ye Dönme Planları Yapıyor

TCMB Faiz Kararı Sonrasında Yabancı Yatırımcılar Türkiye'ye Dönme Planları Yapıyor