weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş (TÜPRAŞ), 2024 yılında büyük bir finansal hamle yaparak 500 milyon dolarlık bir yatırım planını kamuoyu ile paylaştı

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş (TÜPRAŞ), 2024 yılında büyük bir finansal hamle yaparak 500 milyon dolarlık bir yatırım planını kamuoyu ile paylaştı

Bu stratejik adım, şirketin yıllık satış hedeflerini 30 milyon ton seviyesine çıkarmayı amaçlıyor, aynı zamanda ürün marjının 14 dolar/varil olacağını öngörüyor.

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş (TÜPRAŞ), 2024 yılında büyük bir finansal hamle yaparak 500 milyon dolarlık bir yatırım planını kamuoyu ile paylaştı
Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş (TÜPRAŞ), 2024 yılında büyük bir finansal hamle yaparak 500 milyon dolarlık bir yatırım planını kamuoyu ile paylaştı. Bu stratejik adım, şirketin yıllık satış hedeflerini 30 milyon ton seviyesine çıkarmayı amaçlıyor, aynı zamanda ürün marjının 14 dolar/varil olacağını öngörüyor.

TÜPRAŞ, Türkiye'nin sanayi alanındaki öncü şirketlerinden biri olarak, satış ve kar rakamlarında bir düşüş yaşamasına rağmen, varlık ve özkaynaklarında önemli bir artış kaydetti. 2022'de 916 milyar TL olan hasılatı, 2023'te yüzde 25'lik bir düşüşle 686 milyar TL'ye geriledi. Brüt kar ve esas faaliyet karı sırasıyla yüzde 3 düşüşle 113 milyar TL ve 76,2 milyar TL'den 109,7 milyar TL ve 73,6 milyar TL'ye indi. FAVÖK de yüzde 7 azalarak 103,2 milyar TL'den 96,2 milyar TL'ye düştü. Net kar, satışlardaki düşüş nedeniyle yüzde 13 azalarak 53,5 milyar TL oldu.

TÜPRAŞ HİSSELERİ GELECEK VAAT EDİYOR

Buna karşılık, şirketin duran varlıkları ve özkaynaklarındaki artış dikkat çekiciydi. Duran varlıklar yüzde 2 artarak 201,1 milyar TL'ye, özkaynaklar ise yüzde 179 artışla 71,8 milyar TL'den 200,7 milyar TL'ye yükseldi. Finansal borç da yüzde 6 artışla 35,3 milyar TL'ye çıktı.

TÜPRAŞ, 5 Nisan 2024'te hissedarlarına brüt 10,38 TL, net 9,34 TL temettü ödemesi yapmayı planlıyor. Şirket, finansal piyasalardaki gelişmeler ve likidite durumuna bağlı olarak yılın ikinci yarısında ek kar payı dağıtımı yapmayı değerlendirecek. Kâr payı dağıtımı, şirketin uzun vadeli stratejileri, yatırım ve finansman politikaları, kârlılık ve nakit durumu göz önünde bulundurularak yapılacak. Bu dağıtım, 20 milyar lira ortaklara birinci kar payı ve 1 milyar 990 milyon 366 bin TL genel kanuni yedek akçe ayrılmasını içerecek şekilde planlanmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli TEM Otoyolunda Kaza...

Kocaeli TEM Otoyolunda Kaza...