weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Yeni Vergi Paketi Komisyonda Kabul Edildi

Yeni Vergi Paketi Komisyonda Kabul Edildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, vergi adaleti ve etkinliği artırmayı hedefleyen yeni vergi paketini onayladı. Bu kapsamda, en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL'ye yükseltilirken, yaklaşık 3.7 milyon emekli bu düzenlemeden yararlanacak.

Yeni Vergi Paketi Komisyonda Kabul Edildi
Okunma Süresi: 2 dk


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, vergi adaleti ve etkinliği artırmayı hedefleyen yeni vergi paketini onayladı. Bu kapsamda, en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL'ye yükseltilirken, yaklaşık 3.7 milyon emekli bu düzenlemeden yararlanacak.

Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele


Yeni düzenlemelerle kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye odaklanılacak ve cezalar artırılacak. 4 binden fazla vergi denetmeni yıl boyunca sahada aktif olarak görev yapacak.

Yurt Dışı Çıkış Harcı Artışı


Yurt dışı çıkış harcı 500 TL olarak belirlendi ve her yıl değerleme oranına göre artacak. Ayrıca, asgari kurumlar vergisi yüzde 10 olarak güncellenirken, uluslararası şirketlerden Türkiye'de elde edilen kar üzerinden yüzde 15 vergi alınacak.

Yeni Vergi Paketi: Başkasının İBAN'ını Kullanma Cezası Artıyor


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, yeni vergi paketi ile ilgili önemli düzenlemeleri kabul etti. Bu kapsamda, başkasına ait IBAN'ı veya POS cihazını kullananlara yönelik cezalar artırılacak. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, kayıt dışılıkla mücadele ve vergi adaletinin sağlanması amacıyla yeni cezaların yürürlüğe gireceğini belirtti.

Vergi Adaletini Güçlendirme


Yasa teklifi, vergi adaletini güçlendirmek ve doğrudan vergilerin payını artırmak amacıyla vergi kanunlarında önemli düzenlemeler içeriyor. Özellikle kayıt dışı ekonomi ile mücadele edilecek ve cezalar caydırıcı hale getirilecek.

Sigorta Prim Oranları


Yeni düzenleme ile sigorta kolları prim oranı yüzde 2.25’e çıkarılacak. 1999 öncesinde sigortalı olan ve ilk defa yaşlılık aylığı bağlananların aynı iş yerinde çalışmaları halinde işverenlere sağlanan destek primi hazine tarafından ödenmeyecek.

Serbest bölgelerde faaliyet gösteren işletmelere sunulan kazanç istisnası, ihracat gelirleri ile sınırlandırılacak. Bu düzenleme, yurt içi asgari kurumlar vergisi uygulamasını da kapsayacak.

Cezaların Artırılması


Vergi güvenlik müesseseleri oluşturulacak ve cezaların etkinliği artırılacak. Başkasına ait POS cihazı veya IBAN'ı kullananlara ve ödemeleri başkasının hesabına yapılan havalelere cezalar artırılacak.Vergi uzlaşmaya yönelik yeni düzenlemeler de teklifte yer alıyor. Vergi aslının uzlaşma kapsamı dışına çıkarılması ve sadece cezalar için uzlaşma başvurusu yapılabilmesi öneriliyor.



Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir'deki Orman Yangınına Müdahale Sürüyor

İzmir'deki Orman Yangınına Müdahale Sürüyor