weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Galeriler Asayiş Dev Vinç Devrildi 24 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti,

Dev Vinç Devrildi 24 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti,

İstanbul'da vincin devrilmesi sonucu 24 yaşındaki operatör yaşamını yitirdi. Vatandaşın iş arkadaşı cinayet olduğunu iddia etti.

Dev Vinç Devrildi 24 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti, 1
/ 8

Olay, dün Arnavutköy ilçesi Hadımköy Deliklikaya Mah. sanayi sitesi inşaatı sırasında meydana geldi. İnşaat alanında kule vincin devrilmesi sonucu operatör Cem Özhan (24) hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Özhan'ın arkadaşı ve meslektaşı Engin Çetin, kule vincin rüzgar nedeniyle düştüğünü, gerçeği yansıtmadığını söyledi. Çetin, olayın, kule vincinin montajını yapan Makine Teknolojisi Mühendislik Grubu ile inşaatı yürüten AKEN Yapı Grup Şirketinin ihmali nedeniyle meydana geldiğini söyledi. Çetin, cıvataların üzerinde somunun geçeceği yerlerin tel ile yarıldığını söyledi.

“İnşaatta İhmaller Var”

7 yıldır kule vinç operatörü olan Engin Çetin, şunları söyledi: “İstanbul'da kule vincinin düşmesi sonucu vinç operatörü arkadaşım Cem Özhan hayatını kaybetti. Cem, Hacı Askoop Sanayi sitesinin inşaatında çalışıyordu. Bu inşaat AKEN Yapı Grup adlı bir firma tarafından yürütülmekteydi. Bu inşaatta çok ihmaller var. Kule vincinde montaj hatası olduğunu düşünüyorum. Makine demir yorgunluğuna rağmen kurulum tamamlandı. "Metalde oksidasyon, fazla ağırlığa maruz kalma ve yaşlılık nedeniyle demir yorgunluğu oluşur" diye açıkladı.

Cinayet Olduğundan Şüpheleniliyor

Makinenin civatalarında hata olduğunu iddia eden Çetin, şunları söyledi: "Cıvataların olduğu yerleri kaybetmesi tesisatın yani servisin hatasıdır" AKEN Yapı Grup'un bilgi almadan işlem yaptığı söyleniyor. Makine Mühendisleri Odası'ndan makine onayı. Bu bir cinayet. Rüzgardan dolayı makine milyonda bir devriliyor." "Arkadaşım AKEN Yapı Grup'un ihmali ve hizmetlerin ihmali yüzünden hayatını kaybetti" dedi.

“Vinç Şirketin Suiistimalleri Yüzünden Çöktü”

Çetin, firmadan vinci kiralayan departmanın makinelerin tüm bakımlarını yapmak zorunda olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Olayın en büyük kaynağı makineyi kuran departmandır. Kurulumu gerçekleştiren makine teknolojisi mühendislik grubunun suiistimalleri var. Olay kaza değil cinayettir. Bunun sorumlusu AKEN Yapı grubudur. ve kule vincini kuran makine teknolojisi mühendislik grubu. Cem, olaydan bir gün önce departmanı arayarak, kule vincin tonaj sınırının üzerinde yük taşıdığını ve firmanın onu zorla hareket ettirdiğini bildirdi. Bu durumlar başımıza geldi. Kancada ağırlık olmasa bile makine devrilir. Kesinlikle. "Bunun bir kurulum hatası olduğunu düşünüyorum. Şirketin suiistimalleri nedeniyle vinç düştü" dedi.

"AKEN Yapı Grup, Yaklaşık 20 Yıllık Makineyi Kiraladı!"

Çetin, eski makinelerin ucuz olduğu için kiralandığını belirterek, “AKEN Yapı Grup 20 yıldan daha eski bir makine kiraladı. Kiralama sebebi ise fiyatının uygun olmasıdır. Avrupa'da kule vinç 5 yaşına gelince sökülüyor ama Türkiye'de 1970'li, 1980'li yıllarda öyleydi." "Makineler şu anda tarlalarda dolaşıyor. Bakanlıkların bu firmalarla ilgili gerekli denetimleri yapmasını istiyoruz. "Biz kule vinç operatörleri olarak ölmek istemiyoruz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Abilerini Öldürmüşlerdi; 2 Kardeş Beraat Etti!

Abilerini Öldürmüşlerdi; 2 Kardeş Beraat Etti!