weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Galeriler Asayiş Düzce Haber: Düzce Belediyesi Geçmişe Işık Tutuyor

Düzce Haber: Düzce Belediyesi Geçmişe Işık Tutuyor

Düzce Haber: Düzce Belediyesi Geçmişe Işık Tutuyor 1
/ 3

Belediye Başkanı Faruk Özlü, şehrin tarihi mirasını korumak ve ortaya çıkarmak için yoğun bir çalışma yürütüyor. Bu amaçla birçok sempozyum, seminer ve konferans düzenleyen veya destekleyen Düzce, yeni bir etkinlik için hazırlanıyor.

Şehrin geçmişi ile geleceği arasında bir köprü kurmayı hedefleyen, şehir kimliğini güçlendirmek için çaba gösteren Faruk Özlü'nün öncülüğünde 'Düzce'de Tarih, Kültür ve Sanat Sempozyumu' gerçekleştirilecek.

Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi'nde 4 Ekim Çarşamba günü saat 09.30 ile 17.30 arasında yapılacak sempozyum, iki oturum halinde yapılacak. Sempozyumun ilk oturumunun başkanlığını Düzce Üniversitesi'nden Prof. Dr. İlhan Genç yapacak ve 'Düzce'de Şehirleşmenin İki Kültürel Kaynağı: Basın ve Sinemalar' konulu bir sunum yapacak.

Oturumda Gaziantep Üniversitesi'nden Prof. Dr. Zeynel Özlü ve İsmail Hakkı Üzüm, 'Osmanlı Son Döneminde Düzce Kazasında Meydana Gelen Hastalıklara Dair Bulgular' konulu bir bildiri sunacaklar. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden Doç. Dr. Aysun Tuna, 'Kültürel Potansiyel ve UNESCO Adaylık Sürecinde Konuralp Antik Kentine Genel Bir Bakış' konusunda bilgiler verecek. Araştırmacı-Yazar Nejat Özsoy ise 'Düzce'nin Etnik ve Kültürel Topluluklarının, 19. Yüzyıl Başlarında Düzce'nin Nüfus Değişimine Olan Etkileri' konulu bir sunum yapacak. İlk oturum soru cevap kısmı ile son bulacak.

"Sempozyumun ikinci oturumunda, Osmanlı Beyliği'nin kuruluşu ve gelişimi üzerine ilginç sunumlar yer alacak. İstanbul Üniversitesi'nden Dr. Ramazan Topdemir, 'Osmanlı Beyliğini Konu Edinen Romanlarda Konur Alp ve Osman Bey' başlıklı sunumunda, edebiyat eserlerindeki tarihsel yansımaları analiz edecek. Düzce Üniversitesi'nden Doç. Dr. Pınar Pınarcık ve Dr. Güzin Bilir ise 'Yaşayan Kent Konuralp' başlıklı sunumlarında, Konuralp'in tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıtacak. Aynı üniversiteden Dr. Onur Sadık Karakuş'un 'Unutulmuş Bir Roma Kenti Eskiçağ'da Konuralp Çevresinde Ekonomik ve Günlük Yaşam' başlıklı sunumu ise, Konuralp'in antik dönemdeki önemini ve yaşam biçimini ortaya koyacak. Son olarak, Dr. Sibel Küçükkülahlı 'Bir Değer Olarak Konuralp Pirinci' başlıklı sunumunda, Konuralp pirincinin özellikleri, üretimi ve tüketimi hakkında bilgi verecek.

Sempozyuma katılmak isteyen herkesin davetli olduğu belirtildi. Sempozyum, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve oturum başkanlarının katılımıyla sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erecek."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Düzce Haber: Öğrencilerden Tübitak'a Destek

Düzce Haber: Öğrencilerden Tübitak'a Destek