weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Galeriler Asayiş Engelsiz yaşam pikniğinde buluştular

Engelsiz yaşam pikniğinde buluştular

Düzce Belediyesi, Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Engelsiz Yaşam Pikniği ile özel bireylere unutulmaz bir gün yaşattı. Başkan Faruk Özlü’nün de yalnız bırakmadığı etkinlik gün boyu devam etti.

Engelsiz yaşam pikniğinde buluştular 1
/ 5

Gölyaka ilçesindeki 15 Temmuz Şehitleri Kültür Park’ta düzenlenen piknikte Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, Düzce’deki özel eğitim okullarından gelen misafirlerini tek tek karşılayarak masalarına yerleşmelerini sağladı. Düzce Belediye Bandosu tarafından çalınan marşlar ve ardından çalınan müziklerle coşkulu ve keyifli zaman geçiren çocuklar daha sonra yerel sanatçıların şarkılarıyla gönüllerince eğlendi.

“Sosyal belediyecilik gönüllere dokunmaktır”

Engelsiz Yaşam Pikniğinde özel bireyler ve ailelerini yalnız bırakmayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü “Aslında biz sosyal belediyecilik uyguluyoruz. İnsana dokunuyoruz. Özel bireylerin sosyalleşmesi için uygun ortamlar hazırlıyoruz. Biz bunu yaklaşık 3 yıldır yapıyoruz. Güzel bir faaliyet, özel bireylerimiz çocuklarımız aileleri ile buraya gelip gün boyu eğleniyorlar. Belediyecilik sadece asfalt dökmek, içme suyu sağlamak, kanalizasyon yapmak değildir. Sosyal belediyecilik işte tam da budur. İnsanların gönlüne dokunabilmektir. Engellerini aşmaları konusunda kendilerine katkı sunmaktır” dedi.

Kusursuz performans

Düzce Belediyesi bünyesindeki Kusursuz Kafe’de görev yapan özel bireyler de kısa süre önce kurdukları halk dansları topluluğu olarak gösteri yaptı. Kafkas yöresi dans gösterisi yapan gençler, pikniğe katılanlardan büyük alkış alırken performansları göz doldurdu. Etkinlik sonunda özel bireyler ve aileleri, kendilerini unutamadıkları ve böyle bir piknik düzenleyerek yanlarında olduklarını gösterdikleri için Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye teşekkür etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *