weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Galeriler Asayiş Kocaeli Haber: Palu Ailesi Heyete Beddua Etti

Kocaeli Haber: Palu Ailesi Heyete Beddua Etti

Kocaeli Haber: Palu Ailesi Heyete Beddua Etti 1
/ 5

Meryem Tahnal ve Melike Tahnal'ın 2008 senesinde Kocaeli Körfez ilçesinde kaybolmasıyla ilgili son dava 7 Eylül 2021'de 6 sanıkla görüldü ve karara bağlandı. Sanık Tuncer Ustael, Meryem Tahnal'ı "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "özgürlüğünü yoksun kılma" suçundan 4 yıl, "banka veya kredi kartını kötüye kullanma" suçundan da 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklar İsa Palu, Havva Palu ve Ayşe Palu ise "kasten adam öldürmeye iştirak" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Emine Ustael 12,5 yıl, o sırada reşit olmayan Fatih Palu ise 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. O dönemde Fatih Palu ve Havva Palu serbest bırakılırken, diğer sanıklar tutuklu kaldı. Onaylanmak üzere Yargıtay'a gönderilen dava 31 Mart'ta karara bağlandı. Yargıtay, tutuklu İsa Palu, Ayşe Palu ve Emine Ustael'in tahliyesine karar vermesine rağmen, Tuncer Ustael'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı.

Yargıtay kararı bir kez daha bozdu. Olayla ilgili duruşma Kocaeli 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görüldü. Duruşma, tutuksuz sanıklar İsa Palu, Ayşe Palu, Emine Ustael, Havva Palu, tutuklu sanık Tuncer Ustael ve parti avukatlarının huzurunda görüldü.

Sanıklar hakkındaki mütalaasını yeniden açıklayan Cumhuriyet Başsavcılığı, Tuncer Ustael'in "kasten adam öldürme" suçundan, diğer sanıkların ise "yardım yoluyla kasten öldürmeye katılma" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

“Ölüm ölümse, ölüm de ölümdür”

Son sözleri sorulan sanıklardan Tuncer Ustael, "Ben bir şey yapamam. Eğer idamsa ölüm ölümdür. Cezayı verin gönderin. Allah'ın huzurunda cevabını vereceksiniz. Kızıyorsunuz. işlemediğim suçlar için." Hepiniz Allah'ın zulmüne maruz kalın.

“Allah kimseyi güldürmesin”

Emine Ustael, şunları söyledi: “Gerçek suçlular pasbaş gibi, ellerini kollarını sallayarak dolaşırken biz sürekli mahkemedeyiz. İşlemediğimiz suçların cezasını çekiyorum. Bunun sorumlularının hepsinin Allah belasını versin. Allah kimsenin yüzünü güldürmesin.

Diğer sanıklar ise beraatını talep etti.

Karar açıklandı

Mahkeme, Yargıtay'ın kararına kısmi direniş alanındaki sanıklarla ilgili kararını açıkladı. Tuncer Ustael'e "işkenceyle kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Sanıklar Havva Palu, Ayşe Palu, İsa Palu ve Emnine Ustael de 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Olayların gerçekleştiği tarihte reşit olmayan ve suça karışan çocuk olarak dosyada yer alan Fatih Palu, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, Tuncer Ustael'in tutukluluğunun devamına karar verse de, diğer sanıkların tutukluluk süresi nedeniyle yurt dışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakılmasına karar verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Düzce Haberi: Polis Ekiplerinin Üst Aramalarında Uyuşturucu Çıktı

Düzce Haberi: Polis Ekiplerinin Üst Aramalarında Uyuşturucu Çıktı