weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Galeriler Ekonomi Gebze'de Kurban Pazarlığı...

Gebze'de Kurban Pazarlığı...

Gebze'de kurban pazarlığında 145 bin TL'de direten alıcı, gece rüyasında bile pazarlığı düşündü! Sonunda el ele tutuştular, 147 bin TL'de anlaşma sağlandı....

Gebze'de Kurban Pazarlığı... 1
/ 9

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde kurbanlık almak isteyen vatandaş ile besici arasında yaşanan sıkı pazarlık ilginç anlara sahne oldu. 147 bin TL isteyen besiciye karşı, alıcı 145 bin TL'de ısrarcı oldu ve pazarlık süreci renkli görüntülerle sonuçlandı...

El Ele Tutuşarak Pazarlık... "Bildiğiniz Savaş Çıktı"

Balçık köyündeki kurban pazarında, besici Mehmet Demir ile alıcı Alparslan Daş arasında sıkı bir pazarlık yaşandı. 160 bin TL'lik "1453" isimli danasını 145 bin TL’ye almak isteyen Daş, uzun süre direndi. İkilinin el ele tutuşarak yaptıkları pazarlık, çevredeki vatandaşların da katılımıyla daha da ilginç hale geldi. "Bildiğiniz burada savaş çıktı," diyen Daş, sonunda 147 bin TL’ye anlaştıklarını belirtti.

"Kolumu Kopardı"

Pazarlık sırasında Mehmet Demir, uzun süren görüşmenin ardından ağrıyan kolunu göstererek, "Bu adam beni öldürdü. Kolumu kopardı. Sabahtan beri elimi sallıyor. Vallahi kolumu kopardı," dedi. Pazarlığın zorluğu ve süresi, izleyenler tarafından da dikkat çekti.

Mehmet Demir, "Pazarlığımız bitti. Allah abimizin hayrını kabul etsin. Pazarlık sünnettir. O aşamaya geldik ve abimizi kırmadık. Hayvanımızı abimize sattık," şeklinde konuşarak, anlaşmanın sonunda memnuniyetini dile getirdi. 650 kilogram ağırlığındaki dananın fiyatının normalde 260 TL/kg olduğunu, ancak alıcının isteği üzerine yardımcı olduklarını belirtti.

"Benim Aklım 145 Bin TL'de Kaldı"

Alıcı Alparslan Daş ise, "Benim aklım 145 bin TL’de kaldı. Ben 145 bin TL’de çok direttim. Gece rüyamda bile hala, '145 bin TL olur mu?' diyordum ama 147 bin TL’ye anlaştık. Allah razı olsun. Kendisi 160 bin TL’den 147 bin TL’ye indi. Hayvanın da maşallahı var," ifadelerini kullandı. Daş, aynı değerdeki hayvanların 170 bin TL’den, 180 bin TL’ye satıldığını ekledi.

Mehmet Demir, daimi müşterilerinin bulunduğunu belirterek, "Alım gücü olan müşterilerimiz her sene geliyor. Bizim hayvanımız güzeldir. Bizim yaylalarımız bir başka zaten," dedi. Pazarlığın ve hayvanın kalitesinin önemine dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gölcük'te Bir Evin Balkonu Düştü

Gölcük'te Bir Evin Balkonu Düştü