weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Galeriler Gündem Sakarya Haber: Başkan Yüce: “48 Derslikli Yeni Eğitim Külliyesini Kısa Zamanda Şehrimize Kazandıracağız”

Sakarya Haber: Başkan Yüce: “48 Derslikli Yeni Eğitim Külliyesini Kısa Zamanda Şehrimize Kazandıracağız”

Sakarya Haber: Başkan Yüce: “48 Derslikli Yeni Eğitim Külliyesini Kısa Zamanda Şehrimize Kazandıracağız” 1
/ 8

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Bizler ilk emri 'oku' olan bir dinin mensuplarıyız. Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum düsturuyla hareket eden bir dine mensubuz. İlmi geniş, ahlaklı ve erdemli gençlerimiz yetişsin istiyoruz. Bu vesile ile gençlerimiz için var gücümüzle çalışıyoruz. 48 derslikli yeni İmam Hatip Lisemizi de inşallah en kısa zamanda tamamlayarak açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve semazen gösterisiyle renklenen etkinlik, Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, Adapazarı İlçe Müftüsü Bilal Albayrak, SİMDER Başkanı Yahya Bakır ve din görevlilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Başkan Yüce, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutlayarak, “Bizler ilk emri oku olan bir dinin mensuplarıyız. Dinimizde her fırsatta eğitime önem verilmesi gerektiği bildiriliyor. Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum düsturuyla hareket eden bir dine mensubuz. Bu anlamda, en önce ilmi geniş, ahlaklı ve erdemli gençlerimiz yetişsin istiyoruz. Bu vesile ile gençlerimiz için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmalarımızdan bir tanesi de, İmam Hatip Liselerimiz. İmam hatip okullarımız gençlerimize ahlakı, dürüstlüğü, çalışmayı, sevmeyi, muhabbeti öğretiyor. Nice isimler bu okuldan yetişmiş, milletimize ve ülkemize hizmetleri olmuş, olmaya da devam ediyor. Rabbim bizlere böyle bir fırsat sundu ve özlemini duyduğumuz eski Anadolu İmam-Hatip Lisemizi Sakarya’mıza kazandırmak için harekete geçtik. Tamamen deprem yönetmeliğine uygun 48 derslikli yeni İmam Hatip Lisemizi inşallah en kısa zamanda tamamlayarak eğitim yuvamızın açılışını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Başkan Yüce, dünya hayatının ahirete bir hazırlık olduğunu ifade ederek, “Dünya hayatı Rabbimizin bize bir ihsanıdır, bir imtihanı olan ölümlü ve fâni bir hayattır. İnsana verilen ikinci hayat ise, ahiret hayatıdır. Dünya ve ahiret hayatı, birbirinin devamı ve ilişkisi olan iki hayattır. Dünya, ahiret için bir azık toplama ve hazırlık yeridir, ekinliktir. Amellerimiz de ahirette hasadını yapacağımız tohumlardır. Kim bu dünya tarlasına iyilik, güzellik eker; ahiret hasadına iyilik, güzellik toplamak suretiyle devam eder. Allah’ın emir ve yasaklarına riayet eder ömür sermayesini doğru kullanıp, Allah’ın izniyle ahiret hayatını kurtarmış olur. Kim de ömür sermayesini çarçur edip, bu dünyada Allah’ın razı olmayacağı işlerle uğraşırsa ahiret hayatı için azap tohumları ekmiş olur. İnsan, dünya hayatında kendisi için ne gibi bir hayır işlerse, ahirette Allah katında onun karşılığını bulacaktır” ifadelerini kullandı.

kaynak: İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli Haber: KocaeliRefüje çarpan otomobil yan yattı, sürücü kazayı yara almadan atlattı

Kocaeli Haber: KocaeliRefüje çarpan otomobil yan yattı, sürücü kazayı yara almadan atlattı