weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Galeriler Gündem Sanayinin Başkenti İhracatta Doludizgin

Sanayinin Başkenti İhracatta Doludizgin

Sanayinin Başkenti İhracatta Doludizgin 1
/ 4

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dilovası ilçesindeki "Kanaat Önderleri İle Buluşma Programı"na katılarak, Kocaeli'nin Türkiye'nin ekonomik kalkınmasında oynadığı önemli rolü vurguladı. Yılmaz, Kocaeli'deki 14 organize sanayi bölgesinde 270 bin kişinin istihdam edildiğine dikkat çekerek, bu sayının diğer sektörlerle birlikte daha da arttığını ifade etti.

İhracatta Kocaeli'nin İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldığını belirten Yılmaz, kentin tek başına 30,7 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı. Yılmaz, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılında Türkiye'nin toplam ihracatının 36 milyar dolar olduğunu hatırlatarak, Kocaeli'nin o dönem Türkiye'nin ihracatını neredeyse tek başına gerçekleştirdiğini vurguladı. Yılmaz, Kocaeli'nin iş insanlarına ve ihracatçılarına teşekkürlerini ileterek, bu başarının sadece lafla değil, somut adımlarla desteklendiğini belirtti.

Araç üretimi konusunda da öne çıkan Kocaeli'nin, Gebze ilçesinde bulunan Bilişim Vadisi'nin milli teknoloji hamlesi için önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Yılmaz, Kocaeli'de 128 araştırma ve geliştirme ile 15 tasarım merkezi bulunduğunu dile getirdi. Bu merkezlerin rekabet gücünü ve kalitesini artırdığını belirten Yılmaz, Kocaeli'nin Türkiye'nin yüzyılını inşa edecek yerel ve genel projelerle öncü illerinden biri olmaya devam edeceğini ifade etti.

Yılmaz, Kocaeli'ye kazandırılan devasa bir şehir hastanesi ve İzmit Körfezi'nde müsilaj gibi çevresel sorunlarla mücadele edildiğini belirtti. Kocaeli'nin sadece altyapı ve üstyapı değil, deniz, yeşil alanlar ve doğasıyla da düşünüldüğünü vurgulayan Yılmaz, Kömürcüler OSB'nin kaldırılmasını isteyenlerin talebini yerine getirdiklerini söyledi. Yılmaz, Kocaeli'nin geleceği için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
 Gebze'de Ailevi Felaket

Gebze'de Ailevi Felaket