weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Galeriler Gündem Tıbbi Ve Yenilebilir Mantar Hasadı Gerçekleştirildi!

Tıbbi Ve Yenilebilir Mantar Hasadı Gerçekleştirildi!

Tıbbi Ve Yenilebilir Mantar Hasadı Gerçekleştirildi! 1
/ 5

Düzce Üniversitesi Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜTAGAM) tarafından her yıl üretilen tıbbi mantarlardan bu yıl en yoğun ilgi göreni, yine ölümsüzlük mantarı olarak da bilinen Reishi (Ganoderma lucidum) mantarı oldu.
Bu yıl 4.sü düzenlenen gelenekselleşen tıbbi mantar hasadına, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Metin Türker, Tarım Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı ve Emekli Ziraat Mühendisi Hasan Özlü, Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aybike Ayfer Karadağ, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Abdurrahim Aydın, DÜTAGAM Müdürü Doç. Dr. Çağlar Akçay, DÜTAGAM personelleri Öğr. Gör. Dr. Faik Ceylan ve Öğr. Gör. Recai Arslan katıldı.
DÜTAGAM Müdürü Doç. Dr. Çağlar Akçay yaptığı açıklamada “Merkezimizde birçok tarımsal atıktan katma değeri yüksek ürünler olan tıbbi ve yenilebilir mantar, evsel atık organik gübre, tarımsal kompost gübre ve renkli/renksiz malç üretimi gerçekleştiriyoruz. Bugün ürettiğimiz tıbbi mantarların hasadını gerçekleştirdik. Mantarları üretirken bölgemizde ortaya çıkan fındık budama atıkları, fındık zürufu, buğday samanı, orman gülü bitkisinin dalları, mısır zürufları, kayın ve meşe talaşı olmak üzere farklı atıkları değerlendirdik. Yetiştirdiğimiz mantar, kurutulmuş olarak ve öğütülerek çayı demlenmek suretiyle tüketilmektedir. Sağlık açısından faydaları saymakla bitmiyor, geleneksel Çin tıbbında binlerce yıl kullanılmış ve günümüzde de takviye gıda olarak kullanılmaktadır. Perakende fiyatı 7-8 bin Türk Lirası’nı buluyor. Amacımız bölgemizde ortaya çıkan atıklardan katma değerli ürünler üreterek bölge halkının kalkınmasına katkıda bulunmaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak:İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarımsal Öğretimin 178. Yılı Kutlandı!

Tarımsal Öğretimin 178. Yılı Kutlandı!