weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Heat Ne Demek?

Heat Ne Demek? 1
/ 1

Heat ne demek sorusu genellikle klima kullananlar için merak konusudur. Heat aslında ısı ya da sıcaklık anlamına gelmektedir. Sıcaklık sistemleri belirli düzeylerdedir ve sınırları bulunur. Sıcaklık farkı oluşmasından dolayı sistemin sıcaklık algısı düşmekte ve farklı bir ısı moduna geçmektedir. Sistemin kendi içindeki sıcaklıktan düşük sıcaklığa düşmesine Heat denilmektedir.

 

Heat Sıcak mı Soğuk mu?

Heat kavramı ısı değerini anlatmaktadır. Örneğin klimalarda heat modu bulunur ve aslında sıcaklık seviyesini göstermektedir. Heat sıcak mı soğuk mu sorusunun cevabı tam olarak sıcak denilebilir. Mevsim değişikliklerinde ya da daha soğuk havalarda heat modu uygun ortam sıcaklık koşullarını sağlayabilir. Sıcak hava üfleme özellikleri de bulunan klimalar heat modunda çalıştırılabilir. Isı ayarı yapmakla uğraşmadan çeşitli modlardan oluşan klimaların bu modunu aktifleştirmek yeterli olacaktır. Böylelikle heat sıcak mı soğuk mu diye düşünmek durumunda kalınmamaktadır. Genelde ortalama bir sıcaklık derecesi olan heat, 23-24 ısı değerleri arasında seyretmektedir. Eğer bu değerler yeterli gelmiyorsa manuel olarak değişiklik yapılabilir. Standart ortam ısısı için gayet yeterli bir ısı derecesidir.

 

Heat Türkçesi Ne Demek?

“Heat” kelimesi aslen İngilizcedir. Isı hakkındaki tüm durumlar için kullanılan bir kelime olup, genellikle klimalar üzerinde görülebilen bir ısı modudur. Heat Türkçesi ne demek diye düşünenler için “ısı” demek yeterli olacaktır. Sıcaklık belirten tüm durumlar için kullanılabilen bir kelimedir. Isı seviyesi her ne olursa olsun buna yine heat denilebilir. İngilizce kelime anlamı olarak bakıldığında herhangi bir ısı değerinden çok, sadece ısı kavramı için geçerli olan bir sözcüktür. Heat Türkçesi ne demek sorusuna karşılık tam olarak şu denilebilir; herhangi bir derece belirtmeyen, fakat sıcaklık ve ısı anlamında kullanılan bir kelimedir. Farklı ısı modlarında çalışan teknolojik cihazlarda kullanılan bir terimdir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Samet Şimşek Yaşamını Yitirdi

Samet Şimşek Yaşamını Yitirdi