weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Galeriler Yaşam Mature Ne Demek?  

Mature Ne Demek?  

Mature Ne Demek?   1
/ 1

Mature ne demek, herkes tarafından merak edilen ve sıklıkla karıştırılan bir terimdir. Mature kelimesi İngilizce'de "olgun" veya "gelişmiş" anlamına gelir. Bu kelime genellikle bir kişinin fiziksel özellikleri veya herhangi bir şeyin olgunlaşmış halli için kullanılır. Hem yaş itibariyle olgun olmak hem de kişinin olgun davranışlar sergilemesi de “mature” olarak karşılık bulmaktadır.

 

İmmature Ne Demek?

İngilizce'de "olgunlaşmamış" veya "çocuksu" anlamına gelen “immature” kelimesi, her anlamda büyümemiş olan şeyler için kullanılır. İmmature ne demek sorusunun cevabı; bir kişinin fiziksel özellikleri veya yaşça olgun olmasına rağmen ruhsal açıdan büyümemiş olması gibi her iki anlamda da kullanılır olmaktadır. Bir kişi immature olarak nitelendirildiğinde, bu kişinin gelişmemiş, çocuksu veya gelişimini tamamlamamış olduğu anlamına gelmektedir. İmmature ne demek örnek vermek gerekirse; bir yetişkinin "olgunlaşmamış" davranışlar sergilemesi, olgunluğa ve sorumluluğa sahip olmadığını gösterir. Bu kelime hem fiziksel hem de duygusal gelişim için kullanılabilir. Ayrıca sadece insanlar için değil, gelişim düzeyini tamamlamamış her canlı için kullanılmaktadır. Henüz büyümemiş bitkiler için de bu ifade kullanılır.

 

Mature Ne Demek Tıp

Tıp dilinde "mature", olgunlaşmış veya tam gelişmiş anlamında kullanılır. Özellikle biyolojik alanda hücresel işleyişin aşamasını ifade etmek için kullanılır. Örneğin bir hücrenin "olgun" olması, tamamen gelişmiş ve işlevsel hale gelmiş olduğunu gösterir. Mature ne demek tıp dilinde hücrelerin olgunlaşmasından, organların işleyişine kadar pek çok alanda kullanılır. Tıp dilinde bu terim, genellikle bir organizma, hücre veya bölünmenin tamamen gelişmiş veya olgunlaşmış olduğunu ifade eder. Bu bağlamda, "mature" terimi, bir organizmanın veya hücrenin belirli bir evrede olduğunu belirtmek için kullanılır. Mature ne demek tıp alanında da aslında yine olgun anlamında kullanılmaktadır. Büyümekte ve gelişmekte olan tüm biyolojik hareketlilik için bu tabir geçerlidir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manita Ne Demek?

Manita Ne Demek?