weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Mood Ne Demek?

Mood Ne Demek? 1
/ 1

Mood ne demek sorusu özellikle sosyal medya gibi platformlarda sürekli karşılaşılan bir sözcük olduğundan sorulması normaldir. Ayrıca reklam filmlerinde de karşılaşılan bu kelime, Türkçeye neredeyse yerleşmiş durumdadır. Tam olarak karşılığı ruh halidir. Yani kişinin o anki ruh halini belirtmek amacıyla kullanılır. Örneğin; “moodum düşük” dendiğinde, kişinin moralinin düşük olduğu anlaşılabilir.

 

Mod mu Mood mu?

Sıklıkla sorulan sorulardan biri de “mod mu mood mu?” sorusudur. İngilizcede “mood” olarak yazılan kelime Türkçede “mod” şeklinde yazılmakta ve okunmaktadır. Mod, düşük ya da yüksek olabilir. İnsanların günlük iç sıkıntısının olup olmadığı ya da moral seviyesinin ne derece yüksek olduğunu ifade etmek için geçerli bir sözcüktür. Bir kişi “içim sıkılıyor” diyebilir. Buna paralel olarak “modum düşük” de diyebilir. Bu iki ifade aynı ruh halini anlatmaktadır. Ayrıca “moralim çok iyi” ile “modum yüksek” ifadeleri de yine aynı anlama gelmektedir. Mod mu mood mu diye soranlar, her iki yazımın da aynı olduğunu bilmelidirler. Aradaki tek “o” farkı, kelimelerden birinin İngilizce diğerinin ise Türkçe yazılışından gelmektedir.

 

İnstagram Mood Ne Demek?

Popüler sosyal medya mecralarından biri olan instagram, kişilerin anlık olarak ya da geçmişe dair anlarını paylaşabildikleri bir sosyal platformdur. Fotoğraf ya da kısa video paylaşımına açık olan bu uygulamada, yapılan paylaşımların altına açıklama yapmak da mümkündür. İnstagram mood ne demek sorusunun basit bir açıklaması vardır. Uygulamaya video yüklemek isteyenler, çeşitli ortam ifadelerinden birini kullanabilirler. Böylelikle videonun bir ruh hali yansıtması söz konusu olmaktadır. Ayrıca fotoğraf paylaşımlarının altına açıklama yapılarak, fotoğraftaki duygu karşı tarafa verilebilir. Paylaşımın duygu durumu ne ise o aktarılabilir. Tam olarak instagram hakkında bilgi sahibi olmayanlar instagram mood ne demek sorusunu sorabilirler. Ancak yapılan paylaşımların altında yer alan etiketlerden de anlaşılabileceği gibi “mood” ifadesi hashtag olarak da kullanılmaktadır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meeting Passcode Ne Demek?

Meeting Passcode Ne Demek?