weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Gündem Adalet Bakanı Tunç Kobani Davası Kararlarına İlişkin Açıklama Yaptı

Adalet Bakanı Tunç Kobani Davası Kararlarına İlişkin Açıklama Yaptı

Adalet Bakanı Tunç, Kobani Davası'nda tahliyeler ve beraat kararları hakkında önemli açıklamalar yaparak, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi. Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gözaltılara dikkat çeken Tunç, demokrasiyi koruma vurgusu yaptı...

Adalet Bakanı Tunç Kobani Davası Kararlarına İlişkin Açıklama Yaptı
Okunma Süresi: 2 dk

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Kobani Davası'na dair açıklamalarında Tunç, davada tahliye olacakların ve beraat edenlerin olduğunu, istinaf ve temyiz süreçlerinin beklenmesi gerektiğini belirtti. Tunç, 6-8 Ekim olaylarında 37 vatandaşın katledildiğini hatırlatarak, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 41 tanığın yargılanmaya başlandığını, 25'inin çeşitli sürelerde hapis cezalarına çarptırıldığını ve 15'inin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildiğini söyledi.

108 sanığın yargılandığı davada, 72'sinin firari olduğunu belirtti. 36 sanıktan 18'inin tutuklu, 18'inin ise adli kontrolle yargılandığını, 24 kişi hakkında ceza verildiğini ve 12 sanık için beraat kararı çıktığını ifade etti. Tahliyelerin gerçekleştiğini ve terörle mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Demokratik siyaset yapmak isteyenler için alanın açık olduğunu ve süreçlerin hep birlikte beklenmesi gerektiğini belirtti...

Tunç, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına dair de açıklamalarda bulunarak, soruşturmada sivil ve resmi görevlilerin gözaltına alındığını ve soruşturmanın sonucunun beklenmesi gerektiğini dile getirdi. 28 Şubat davası hükümlüsü eski generallere yönelik af kararını da değerlendiren Tunç, Cumhurbaşkanı'nın af yetkisini kullanarak tahliyelerin gerçekleşeceğini söyledi. Tunç, Türkiye'nin darbelerin kara lekeleriyle dolu olduğunu ve bundan sonra darbelerin olmaması için demokrasinin standartlarının yükseltildiğini belirtti. Darbecilerin yargılanması sağlandığını ve 28 Şubat'ı yaşatanların ceza aldığını, demokratik ve sivil yeni anayasaya kavuşuncaya kadar mücadelenin süreceğini ifade etti.

Adalet Bakanı'nın açıklamaları, Türkiye'deki adalet sistemi ve demokrasi mücadelesinin önemini bir kez daha vurguluyor. Özellikle Kobani Davası ve Ayhan Bora Kaplan soruşturması gibi kritik konularda verilen mesajlar, kamuoyunun dikkatini çekerken, demokratik süreçlerin ve hukuk mücadelesinin devam edeceği sinyalini veriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sandık Kokusu Dizisinde Şok Ayrılık! Başrol Oyuncu Veda Ediyor...

Sandık Kokusu Dizisinde Şok Ayrılık! Başrol Oyuncu Veda Ediyor...