weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Gündem Çalışan Anneler 325 Euro Alacak! SGK ve AB İşbirliği ile Yeni Proje

Çalışan Anneler 325 Euro Alacak! SGK ve AB İşbirliği ile Yeni Proje

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) yürüttüğü ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen, çalışan annelere 325 Euro’luk destek sağlayan projeye ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, projeye başvuruların bugün itibarıyla başladığını duyurdu. İşte detaylar…

Çalışan Anneler 325 Euro Alacak! SGK ve AB İşbirliği ile Yeni Proje
Okunma Süresi: 2 dk

Vedat Işıkhan, çalışma hayatının her aşamasında kadınların desteklenmeye devam edildiğini vurguladı. Işıkhan, çocuk bakım yükümlülükleri nedeniyle iş hayatından uzaklaşmayı önlemek adına SGK aracılığıyla annelere destek sağladıklarını ve kayıtlı istihdamda kalabilmelerini teşvik ettiklerini belirtti. Işıkhan, projenin ikinci dönemine başvuruların bugün itibarıyla başladığını ve projenin ayrıntılarını da paylaştığını ifade etti.

325 Euro Yardım Başvurusu Projesinin Amacı

EDU-CARE II Projesi kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir’de ikamet eden ve 12 ay süresince çalışan annelere 325 Euro (11.339 TL) destek verilecek. Projenin hedefi, eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılarını teşvik ederek, kadınların iş yaşamında sürekliliğini sağlamaktır. Proje, çocuk bakım yükümlülükleri nedeniyle işten ayrılma riski taşıyan annelere maddi yardım sağlayarak, onların kayıtlı istihdamda kalmasını hedefliyor.

325 Euro Destek Detayları

EDU-CARE II projesi ile toplamda 7 bin kadın bu yardımdan yararlanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projenin ikinci dönemine başvuruların bugün itibarıyla başladığını ve başvuruların e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Bu proje, annelerin ve çocuk bakıcılarının eğitimli ve sigortalı olmalarını teşvik ederek, kadınların iş gücü piyasasında daha güçlü bir konumda olmalarını hedefliyor.

SGK 325 Euro Destek Başvurusu

SGK tarafından yürütülen bu proje, Avrupa Birliği’nin mali desteğiyle gerçekleştirilmiş ve çalışan annelere ciddi bir ekonomik yardım sunmaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu ve benzeri projelerle hedefi, kadınların iş hayatında daha aktif olmalarını teşvik etmek, iş güvencelerini sağlamak ve çocuk bakımı gibi önemli yükümlülüklerini daha kolay yönetmelerine yardımcı olmaktır.

Bu projeye katılmak isteyen anneler başvurularını e-Devlet platformu üzerinden kolaylıkla yapabilirler. Bu sayede, çalışan anneler, iş yaşamına devam ederken aynı zamanda çocuk bakımında profesyonel ve sigortalı bakıcıların desteğini alabilecekler. Bu, onların çocuklarını güvende ve huzurlu bir şekilde büyütmelerine yardımcı olacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli’ye Sakatathane Kazandırılıyor

Kocaeli’ye Sakatathane Kazandırılıyor