weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Gündem Emekliler İçin Şehirlerarası Otobüslerde %20 İndirim Başladı

Emekliler İçin Şehirlerarası Otobüslerde %20 İndirim Başladı

Emeklilere müjde! Şehirlerarası otobüslerde %20 indirim başladı. Bu fırsatı kaçırmayın, rahat ve ekonomik seyahatin keyfini çıkarın! Detaylar için okumaya devam edin....

Emekliler İçin Şehirlerarası Otobüslerde %20 İndirim Başladı
Okunma Süresi: 2 dk

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde emeklilere yıl sonuna kadar %15 indirim uygulanması kararı sonrası, şehirlerarası otobüslerde de emeklilere yönelik bir destek devreye girdi. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karayolu taşıma yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, emeklilere %20 indirim uygulanmasına yönelik hüküm yürürlüğe girdi. Bu düzenlemeyle, emekli olduğunu belgeleyen kişilere, otobüs biletlerinde Ulaştırma Bakanlığı'na bildirilen tarife üzerinden %20 indirim sağlanacak. Bu hükme uymayan taşımacılık firmaları ise ciddi yaptırımlarla karşılaşacak...

Bakan Vedat Işıkhan'ın Açıklamaları

Milyonlarca emeklinin yakından takip ettiği bu düzenlemeler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından duyurulmuştu. Işıkhan, 17 Mayıs'ta "Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" programında, emeklilerin kamuya ait misafirhaneler, öğretmenevleri ve sosyal tesislerden %15 indirimle faydalanacağını açıklamıştı. Bu indirim kararının ardından, şehirlerarası otobüslerde de emeklilere %20 indirim uygulanacağı müjdesi verilmiş oldu.

Uygulamanın Detayları ve Yaptırımlar

Bu yeni düzenleme ile birlikte, emekli yolcuların otobüs biletlerinde %20 indirim uygulanacak. Uygulama, 2024 yılı sonuna kadar geçerli olacak. Emekli olduğunu belgeleyen kişiler, indirimli tarifelerden yararlanabilecek. Karayolu taşımacılığı yapan firmalar, bu indirim hükmüne uymadıkları takdirde, B1 ve D1 yetki belgesi sahiplerine her ihlal için 5 uyarma cezası verilecek. Bu yaptırımlar, düzenlemenin etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla getirildi.

Emekliler İçin Diğer Destekler

Bakan Vedat Işıkhan, emekliler için sadece ulaşımda değil, sağlık, haberleşme ve diğer birçok alanda da yeni desteklerin sağlanacağını belirtmişti. Bu kapsamda, emeklilerin yaşam kalitesini artırmak ve sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak amacıyla çeşitli indirim ve kolaylıklar sunulacak.

Emeklilere yönelik bu indirimler, onların sosyal hayatını kolaylaştırmak ve ekonomik yüklerini hafifletmek amacıyla atılan önemli adımlardan biri. Şehirlerarası otobüslerde %20 indirim uygulaması, emeklilerin daha rahat seyahat etmelerini sağlarken, diğer alanlardaki indirimlerle de desteklenmeye devam edecek. Bu düzenlemeler, emeklilere verilen önemin ve onların yaşam kalitesini artırma çabalarının bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alper Gezeravcı Trafik Kazası Geçirdi

Alper Gezeravcı Trafik Kazası Geçirdi