weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Gündem Erdoğan’dan Sert Uyarı… Sokak Hayvanları Krizi Masaya Yatırıldı

Erdoğan’dan Sert Uyarı… Sokak Hayvanları Krizi Masaya Yatırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokak hayvanları sorununa acil çözüm istedi: “Bu iş çığrından çıktı, hemen halledin!” AKP’deki zirvede maliyet ve barınak krizi tartışıldı!

Erdoğan’dan Sert Uyarı… Sokak Hayvanları Krizi Masaya Yatırıldı
Okunma Süresi: 3 dk

AKP iktidarının sürekli gündemde tuttuğu sokak hayvanları konusunda son bir zirve yapıldığı iddia edildi. Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan’ın aktardığı kulis bilgilerine göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bakan ve bürokratlardan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Erdoğan’ın, “Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz” diye kızdığı öğrenildi.


Maliyet Krizi

Sokak köpeklerinin toplanması, kısırlaştırılması, sahiplendirilmesi veya uyutulması amacını taşıyan çalışma, bakanlıkların topu birbirine atması nedeniyle uzun zamandan beri uygulanmıyor. Maliyetlerin yüksek olması nedeniyle Tarım Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında kriz çıktı. İki bakanlık da bu yükü tek başına üstlenmek istemiyor. Belediyeler ise bütçe olanaklarıyla bunu gerçekleştirmenin mümkün olmadığını savunuyor.

Erdoğan ‘Kızdı’

Edinilen bilgiye göre, yerel seçimlerde siyasilere ulaşan şikayetlerin artması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda toplantı yapmasını sağladı. Erdoğan, ilgili tüm bakan ve bürokratları çağırarak şimdiye kadar neden adım atılmadığını sordu. Cumhurbaşkanının, “Bu iş çığrından çıktı. Neyi bekliyoruz? Bir an önce halledin artık” diye tepki gösterdiği aktarıldı.

Toplantıda yapılan sunumda, sokak köpeklerinin aynı anda kısırlaştırılmasının mümkün olmadığı, bunun için yeterli barınak bulunmadığı aktarıldı. Maliyetlerin çok yüksek olması nedeniyle sıkıntı yaşandığı belirtildi. Kısırlaştırılmış köpeklerin sokağa gönderilmesinin de sakıncaları olduğu, saldırganlık açısından sorun olmaya devam edeceğini dile getirenler oldu.

Öneriler Belli

Her ilde barınakların kapasitesine göre çalışmaların aşamalı sürdürülmesinin en doğru yol olduğu aktarıldı. Etap etap kısırlaştırma ve aşılama yapılması, köpeklerin sahiplendirilmesi için belli bir süre verilmesi, bu sürenin sonunda sahiplendirilmeyen hayvanların uyutulması önerisi gündeme geldi.

Türkiye, Kuduz Listesine Girdi Kaygısı

Parti kurmayları, “Bu konu artık bir güvenlik ve sağlık sorunu oldu. Türkiye, kuduz riski taşıyan ülkeler listesine girdi. Toplum sağlığını ve turizmi de ilgilendiriyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar açısından büyük risk haline geldi. Kısırlaştırıp sokağa bırakmak sorunu çözmeyecek. Kısırlaştırmak saldırganlığı önlemiyor. Mama ile beslenen köpeklerin saldırganlığının daha fazla olduğu saptamaları var” dediler.

Toplum Desteği

Toplantıda ayrıca, sokak köpekleriyle ilgili alınacak önlemler konusunda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, tepkilerin dikkate alınması gerektiği de ifade edildi. Toplantıya katılanlar, kamuoyu desteğinin şart olduğu görüşünü dile getirdiler. Çalışmalar sırasında dünya örneklerinin incelendiği, İngiltere, İtalya ve Portekiz’deki sistemin esas alınacağı aktarıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bolu'da Park Halindeki Araba Yandı...

Bolu'da Park Halindeki Araba Yandı...