weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Gündem Kobani Davasında Kararlar Çıktı! Demirtaş'a Toplam...

Kobani Davasında Kararlar Çıktı! Demirtaş'a Toplam...

Kobani davasında çıkan kararlar Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Demirtaş ve Yüksekdağ’a verilen ağır cezalar, protestolara sebep oldu... İşte detaylar

Kobani Davasında Kararlar Çıktı! Demirtaş'a Toplam...
Okunma Süresi: 2 dk

Kobani davasında 130 sayfalık karar açıklandı. Mahkeme başkanı, dosyada araştırılması gereken bir durum kalmadığını belirterek kararı okudu. Kararın okunması sırasında salonda bulunan avukatlar masalara vurarak tepki gösterdi ve salonu terk etti...

Selahattin Demirtaş'a 28 Yıl 6 Ay Hapis Cezası

Selahattin Demirtaş'a, devletin birliği ve bütünlüğünü bozmaya yardım suçundan 20 yıl, suç işlemeye tahrik suçundan 4 yıl 6 ay, Diyarbakır'daki Nevruz konuşması nedeniyle 2 yıl 6 ay, 29 Şubat 2016'da yaptığı konuşmada halkı kanunlara uymamaya teşvik suçundan 1 yıl 6 ay olmak üzere toplamda 28 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme Başkanı, Demirtaş ile ilgili kararı okurken yorulduğunu söyleyerek duruşmaya 5 dakika ara verdi. Meclis'teki DEM Partili vekiller kararı protesto etti.

Ahmet Türk'e 10 Yıl Hapis Cezası

Ahmet Türk, silahlı terör örgütü üyeliğinden 10 yıl hapis cezası aldı. Ali Ürküt'e 16 yıl 4 ay, Alp Altınörs'e 18 yıl hapis cezası verildi. Altan Tan ve Ayhan Bilgen beraat etti. Bülent Parmaksız, Cihan Erdal ve Dilek Yağlı, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma suçundan 16’şar yıl, suç işlemeye tahrik suçundan ise 4 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Can Memiş ise bu suçtan beraat etti ve adli kontrol uygulaması kaldırıldı.

Ayşe Yağcı'ya 9 Yıl

Ayşe Yağcı, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve tutuklulukta geçen süre nedeniyle tahliye edildi. Aynı suçtan yargılanan Bircan Yorulmaz beraat etti. Ayla Akat Aka, 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı ve tutukluluk süresi dikkate alınarak tahliye edildi.

Figen Yüksekdağ'a Toplam 30 Yıl 3 Ay

Figen Yüksekdağ, devletin birliği ve bütünlüğünü bozma suçuna yardımdan 19 yıl, suç işlemeye tahrik suçundan 4 yıl 6 ay, terör örgütü propagandası yapmak suçundan 1 yıl 6 ay, 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefetten 2 yıl ve iki ayrı konuşması nedeniyle örgüt propagandası suçundan 1 yıl 6'şar ay olmak üzere toplam 3 yıl hapis cezası aldı. Ayrıca seçim yasaklarına aykırı hareket etmekten 3 ay hapis cezası alarak toplamda 30 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Emine Ayna'ya 10 Yıl

Emine Ayna, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma suçundan beraat etti ancak örgüt üyeliğinden 10 yıl hapis cezası aldı. Aysel Tuğluk daha önce sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmiş ve beraat etti. Gültan Kışanak 12 yıl hapis cezası alarak tutukluluk süresi dikkate alınarak tahliye edildi ve yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Sabahat Tuncel de 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve tahliye edilerek yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
✅ Almanya'nın EURO 2024 Aday Kadrosu Açıklandı

✅ Almanya'nın EURO 2024 Aday Kadrosu Açıklandı