weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Gündem Orta Doğu'da Yeni Bir Dönem mi Başlıyor? Erdoğan- Esad Görüşmesi Yakın!

Orta Doğu'da Yeni Bir Dönem mi Başlıyor? Erdoğan- Esad Görüşmesi Yakın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın her an Türkiye'ye davet edilebileceğini açıklaması, Orta Doğu'da yeni bir dönemin habercisi olabilir mi?

Orta Doğu'da Yeni Bir Dönem mi Başlıyor? Erdoğan- Esad Görüşmesi Yakın!
Okunma Süresi: 2 dk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın her an Türkiye'ye davet edilebileceğini açıklaması, Orta Doğu'da yeni bir dönemin habercisi olabilir mi? Erdoğan’ın açıklamaları, Ankara'da bir görüşmenin mümkün olup olmadığına dair birçok soruyu gündeme getirdi.

Esad Adım Atarsa Uygun Karşılık Vereceğiz


Erdoğan, Berlin dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Türkiye ile ilişkileri düzeltme yönünde bir adım attığı anda biz de buna uygun şekilde karşılık vereceğiz" diyerek, Ankara'nın Suriye ile ilişkileri geçmişte olduğu noktaya döndürme isteğini vurguladı. Bu açıklamalar, Türkiye-Suriye ilişkilerinde olası bir normalleşmenin sinyallerini verirken, aynı zamanda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de dahil olduğu üçlü bir toplantının Ankara'da yapılabileceğini belirtti.

Suriye'nin Beklentileri ve Türkiye'nin Öncelikleri


Suriye tarafında ise, Esad rejiminin temel hedefleri arasında toprakları üzerindeki tam egemenliği sağlamak, yabancı güçleri çıkarmak ve yıkılan devleti yeniden inşa etmek yer alıyor. Türkiye ile onurlu bir barış arayışında olan Esad’ın, Türkiye'nin kontrolündeki bazı Suriye toprakları konusundaki tavrı ise merak konusu. Öte yandan Türkiye'nin iki temel önceliği var: Suriyeli mültecilerin geri dönüşünü sağlamak ve YPG ve PYD tarafından oluşturulan  yapının bozulması.

Orta Doğu'da Yeni Bir Dönem mi?


Orta Doğu’da tansiyonun yüksek olduğu bu dönemde, Türkiye ve Suriye arasındaki olası bir normalleşme, bölgedeki dengeleri değiştirebilir. Suriyeli mülteciler konusundaki durum , PYD ve YPG'nin güvenlik riskleri ve Türkiye destekli Suriyeli muhalif grupların kontrolündeki bölgelerde yaşanan dinamikler, normalleşmeyi zorunlu kılıyor.Ayrıca, Rusya'nın arabuluculuğunda gerçekleşecek bir Türkiye-Suriye normalleşmesi, ABD ve AB’nin bölgedeki etkisini de sınırlayacak

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Redmi 13 5G Özellikleri

Redmi 13 5G Özellikleri