weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Gündem Özgür Özel Sert Çıkıştı…’ Sokak Köpeklerini Hadi Uyut da Görelim!’

Özgür Özel Sert Çıkıştı…’ Sokak Köpeklerini Hadi Uyut da Görelim!’

CHP Lideri Özgür Özel, sokak köpeklerini uyutmanın çözüm olmadığını vurguladı. “Hadi tüm dünyanın gözü önünde sokak köpeklerini uyut da görelim” diyerek tartışmayı alevlendirdi. İşte detaylar

Özgür Özel Sert Çıkıştı…’ Sokak Köpeklerini Hadi Uyut da Görelim!’
Okunma Süresi: 3 dk

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV100’de katıldığı canlı yayında sokak köpekleri sorununa dair önemli açıklamalarda bulundu. Sokak hayvanlarının ciddi bir sorun teşkil ettiğini kabul eden Özel, bu sorunun çözümünün itlaf ya da uyutmak olmadığını vurguladı. Özel, “ Hadi göreyim bütün dünyanın gözünün önünde İstanbul’da 100 binlerce köpek uyut bakayım, çare itlaf değil, çare uyutma değil. Bunu siyasete alet etmemek lazım,” diyerek, bu konuda insan hakları ve hayvan haklarını göz ardı etmeyen bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini belirtti…

‘Ciddi Bir Üreme Oldu’

Pandemi sonrası sokak hayvanlarının sayısında ciddi bir artış yaşandığını ve yeterli kısırlaştırma çalışmalarının yapılmadığını dile getiren Özel, bu durumun toplumda sınıfsal bir sorun haline geldiğini ifade etti. Arabası olmayan, toplu taşıma kullanan ya da korunaklı sitelerde oturmayan vatandaşların bu sorunu daha fazla yaşadığını belirtti. “ Türkiye’de sokak hayvanları sorunu var. Pandemiden sonra ciddi şekilde bu sorun var. Ciddi bir şekilde üreme oldu, kısırlaştırma faaliyetlerinde yeterli çalışma yapılmadı. Sabahleyin okula, işine, camiye gidene bir tehdit. Bu sınıfsal bir sorun haline dönüyor. Arabası olmayan, toplu taşıma kullanana, korunaklı sitede oturmayana sorun şeklinde bir durum var. Öncelikle sorunu görmek lazım. Çözümünde netiz,” dedi.

‘Elimizi Taşın Altına Koymaya Hazırız’

Özgür Özel, sokak hayvanları sorununu çözmek için maddi kaynak yaratılmasının şart olduğunu vurguladı. Belediyelerin emlak, çevre vergilerinden, şans oyunlarından ve kesilen idari para cezalarından oluşturulacak bir fon ile bu sorunun çözülmesinin mümkün olduğunu belirtti. “Elimizi taşın altına koymaya hazırız,” diyen Özel, bu fonun mutlaka kurulması gerektiğini ve siyasi iradenin bu yönde adımlar atması gerektiğini söyledi. “Bu raporda uyutma diye bir şey yok. Uyutma konusu tedavi edilemeyen, kuduz gibi hastalık durumlarında sadece var. Bunların dışında uyutma yok. Bugün karşı karşıya olduğumuz konu tasarruf yapacağız, buna ayıracağımız para yok. Ne yapacağız, öldüreceğiz. Elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bu fonun mutlaka kurulması lazım,” şeklinde konuştu.

‘İki Uçlu Bir Sorun’

Özel, sokak hayvanları sorununun iki uçlu bir sorun olduğunu, hem hayvan hakları savunucularının hem de bu durumdan rahatsız olan vatandaşların haklı olduğunu ifade etti. Sokak köpekleriyle ilgili yaşanan olayların, özellikle çocuklarını okula götürmek isteyen anneler için büyük bir tehdit oluşturduğunu belirtti. “Bu iki uçlu bir sorun. Hayvan hakları savunucularının dedikleri de doğru, bu konudan rahatsız duyanlar da haklı. Yaşamayan bilmiyor. Annesi çocuğu servise okula götürecek, 15 köpek geliyor. Bu konuyu siyasete alet etmemek lazım. Bizim itlaf noktasında, uyutma noktasında anlaşmamız mümkün değil. Bu sorun yok diyemeyiz var,” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
LGS Giriş Belgeleri Yayımlandı! LGS Giriş Yerleri Nasıl Bakılır?

LGS Giriş Belgeleri Yayımlandı! LGS Giriş Yerleri Nasıl Bakılır?