weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Gündem Palamut Tezgahları Doldurdu fiyatlar Düştü

Palamut Tezgahları Doldurdu fiyatlar Düştü

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağı, 1 Eylül itibariyle sona erdi. Yasağın kalkmasıyla birlikte denize açılan balıkçılar, avladıkları bol miktardaki palamut ile hem kendi yüzlerini hem de vatandaşın yüzünü güldürdü. Trabzon’un Moloz bölgesindeki balık tezgahlarında dün 200 TL’ye kadar satılan palamut, yeni sezonun ilk gününde 75 TL’ye kadar düşerek balık severleri sevindirdi. Üç adet palamut ise 200 TL’den satışa sunulurken, vatandaşlar tezgahlardaki bu düşüşe ilgi gösterdi.

Palamut Tezgahları Doldurdu fiyatlar Düştü
Okunma Süresi: 2 dk

Balıkçılar, sezonun bereketle başladığını ifade ederek, “Umarım sezon böyle devam eder. Vatandaşlarımız bolca balık tüketir, biz satıcılar da bol bol satış yaparız. Bu sezonun bereketli geçeceğine inanıyoruz. Şu an için hamsi hakkında bir şey söylemek zor, ama palamut göstergeleri umut verici. İnşallah bu sezon hem palamut hem de hamsi bol olacak.
 
 
Palamutun fiyatı deniz şartlarına bağlı olarak değişebilir. Dün 200-250 TL olan palamut, bugün 75-100 TL bandına kadar düştü. Umarım birkaç gün içinde daha da bollaşır ve fiyatlar düşmeye devam eder dediler...

Başka bir balıkçı ise, palamudun tezgahlarda bolca yerini aldığını belirterek, “Sezon başladı ve tezgahlar palamutla doldu. Bu yıl hamsi az, palamut ise bol olacak gibi görünüyor. İnşallah vatandaşlar ucuz balık yiyebilir. Şu an palamudun fiyatı 75-100 TL arasında değişiyor. Üç tanesini 200 TL’ye satıyoruz. Balık, et ve tavuktan daha ucuz. Şu an için işler fena gitmiyor. Hamsi için biraz daha beklemek gerekecek. Palamut bittiğinde hamsi başlar. Bu yıl inşallah vatandaşlar bol bol hamsi de yer” şeklinde konuştu.

Balıkçılar, palamudun ağlara bolca vurmasıyla fiyatların hızla düştüğünü belirterek, “Gece yarısı ‘Vira Bismillah’ dedik ve denize açıldık. İlk günden itibaren palamut bol miktarda ağlarımıza takıldı. Gelir gelmez fiyatlar da düştü. Dün 150 TL’ye sattığımız palamudu bugün 75-100 TL arasında satıyoruz. İnşallah bu bolluk devam eder. Palamutun bol olduğu yıllarda hamsi az olur” dedi.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Safran, Düzce’de Fındığı Ve Mısıra Alternatif Ürün

Safran, Düzce’de Fındığı Ve Mısıra Alternatif Ürün