weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Gündem Sinan Ateş'in Katili Mahkemede Kimi Tehdit Etti? Ayşe Ateş Mahkemede 4 MHP'li İsim Verdi!

Sinan Ateş'in Katili Mahkemede Kimi Tehdit Etti? Ayşe Ateş Mahkemede 4 MHP'li İsim Verdi!

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan ve katledilen Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanık davanın ilk duruşmasının 4. celsesi başladı... Bugünkü duruşmada ise avukat beyanları alınacak. İşte detaylar...

Sinan Ateş'in Katili Mahkemede Kimi Tehdit Etti? Ayşe Ateş Mahkemede 4 MHP'li İsim Verdi!
Okunma Süresi: 2 dk

30 Aralık 2022 tarihinde suikasta uğrayan Sinan Ateş davasında ilk duruşmasının 4. celsesi Sincan'da devam ediyor.  Duruşmaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sercan Hamşıoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve milletvekilleri Metin Ergun, Yavuz Aydın, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftçi ve Murat Bakan, CHP Milletvekili Sibel Suiçmez'de katılım sağladı.

Tehdit Etti

Duruşmanın ilk dakikalarında Mahkeme Başkanı, işlenen cinayeti azmettirmek ile suçlanan tutuklu sanık Doğukan Çep'in duruşmanın önceki celselerinde Jandarma nezaretinde tuvalet ihtiyacını karşılamak için dışarı çıkarıldığında müştekilerin bulunduğu tarafta bulunan izleyicilere dönerek tehditvari bir şekilde başını salladığı ve bu sebeple sanığın uyarıldığı söylendi...

Duruşma, Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş'in ifadeleriyle başladı. "18 aydır bugünü bekliyorum. Ben yaşayan bir ölüyüm," diyen Ateş, oğlunun kendisine suikast planlarından bahsettiğini anlattı. "Ana bana suikast düzenleyecekler, benim ipimi çektiler," şeklindeki sözlerle, yaşadığı korku ve endişeyi dile getirdi.

Avukatlar Savunma Yapıyor

Alper Atay'ın avukatı Engin Çelebi, müvekkilinin kasten öldürmeye yardım etmekle suçlandığı olayda hiçbir rolü olmadığını savundu. Çelebi, "Müvekkilim olay gecesi oteldeydi ve hayatına normal devam etti," dedi. Öte yandan, Mustafa Ensar Aykal'ın avukatı Aziz Bingöl ise, Aykal'ın suçlamaları reddettiğini ve görevi süresince cinayetin aydınlatılması için çalıştığını belirtti.

Çekişmeli İfadeler ve İddialar

Duruşmada, avukatlar arasında çekişmeli anlar yaşandı. Avukat Bingöl, müvekkilinin Ülkü Ocakları'ndan gelen bir telefon numarasını sorgulama isteği üzerine konuşulanları aktardı. "Onun ipini çekmişler," ifadesi üzerine Bingöl, bu deyimin siyasi bir deyim olarak geçmişte kullanıldığını örneklerle açıkladı.

Duruşma boyunca Ateş'in aile üyeleri de duygusal ifadelerde bulundu. Ateş'in eşi Ayşe, mahkemeden adalet talep etti. Ablaları da kardeşlerinin başına gelenleri anlatarak, yaşananların bir suikast olduğunu ve gerçek sorumluların bulunmasını istedi.

Sinan Ateş'in Annesi Fenalaştı

Saniye Ateş'in ifadesi sırasında fenalaşması üzerine duruşmaya ara verildi. Duruşma sırasında yaşanan bu dramatik an, duruşmanın ne kadar yüksek tansiyonlu olduğunu gözler önüne serdi.

İftiralar ve suçlamalar arasında savunma yapan avukatlar, müvekkililerinin suçsuz olduğunu ispatlamaya çalıştı. İddianamedeki eksiklikler ve delillerin yetersizliği eleştirildi, daha kapsamlı bir soruşturma talep edildi. Duruşmanın devamında daha fazla tanık dinlenecek ve deliller değerlendirilecek. Ateş ailesi, adaletin yerini bulmasını ve gerçek suçluların cezalandırılmasını umuyor. Duruşma sonucu, bu karmaşık ve duygusal davada belirleyici olacak...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Düzce'de Otomobilde Yangın Çıktı

Düzce'de Otomobilde Yangın Çıktı