weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Gündem Sürücüler İsyanda! Avrasya Tüneli Geçiş Ücretlerine Zam Geldi..

Sürücüler İsyanda! Avrasya Tüneli Geçiş Ücretlerine Zam Geldi..

Avrasya Tüneli'ne gelen yüzde 40 zam, sürücüleri isyan ettirdi! Yeni fiyatlar İstanbul'da ulaşım alışkanlıklarını tamamen değiştirebilir...

Sürücüler İsyanda! Avrasya Tüneli Geçiş Ücretlerine Zam Geldi..
Okunma Süresi: 2 dk

Bugün itibarıyla Avrasya Tüneli'nin geçiş ücretlerine zam geldi. Köprü ve otoyol ücretlerine yapılan zamlardan sonra Avrasya Tüneli de bu artışlardan nasibini aldı. Artış oranları ve yeni tarifeler vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor...

Gündüz tarifesinde Avrasya Tüneli'nden geçiş ücretleri otomobiller için 80 TL'den 112 TL'ye, minibüsler için 120 TL'den 168 TL'ye ve motosikletler için 31,20 TL'den 41,7 TL'ye yükseldi. Böylece geçiş ücretlerinde yaklaşık yüzde 40 oranında bir zam yapılmış oldu. Gece tarifesi ise 00:00 ile 05:00 saatleri arasında geçerli olup, indirimli fiyatlarla uygulanacak. Bu saatler arasında otomobiller için 56 TL, minibüsler için 84 TL, motosikletler için ise 21,85 TL olarak belirlendi.

Bu zam, Avrasya Tüneli kullanıcıları arasında çeşitli tepkilere yol açtı. Tünelin sunduğu hızlı ve konforlu ulaşım imkanı nedeniyle tercih eden sürücüler, yeni fiyatların bütçelerine ek yük getirdiğini belirtiyor. Özellikle işe gidiş geliş saatlerinde tüneli kullanarak zaman kazanan sürücüler, bu zamla birlikte alternatif yolları değerlendirmeye başlayabilir.

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), kamuya ait otoyol ve köprülere de 15 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere zam yapmıştı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde otomobil geçiş ücreti 15 liradan 24 liraya, Osmangazi Köprüsü'nde en ucuz geçiş ücreti 290 liradan 399 liraya, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde 295 liradan 419 liraya, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ise 35 liradan 49 liraya çıkarıldı.

Bu zam oranları dikkate alındığında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde geçiş ücretlerindeki artış oranı yüzde 60 olarak kaydedildi. Osmangazi Köprüsü'nde bu oran yüzde 37.93, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde yüzde 42,37, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ise yüzde 40 oldu.

Sonuç olarak, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine gelen bu zamlar, özellikle şehir içi trafiğinde büyük rol oynayan Avrasya Tüneli'nin fiyatlarını da önemli ölçüde etkiledi. Bu durum, İstanbul'da yaşayan ve bu yolları düzenli olarak kullanan vatandaşların bütçelerinde ekstra bir yük oluşturacak gibi görünüyor. Geçiş ücretlerindeki artışın ardından sürücülerin trafik yoğunluğu ve maliyetler arasında denge kurmaya çalışarak ulaşım tercihlerini yeniden gözden geçirecekleri kesin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Arda Güler'e Real Madrid'de Efsane Lakap! Golleri Bomba...

Arda Güler'e Real Madrid'de Efsane Lakap! Golleri Bomba...