weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Gündem Ülke Genelinde Sıcaklıkların 10 Derece Düşmesi Bekleniyor

Ülke Genelinde Sıcaklıkların 10 Derece Düşmesi Bekleniyor

Ülke Genelinde Sıcaklıkların 10 Derece Düşmesi Bekleniyor
Okunma Süresi: 2 dk

Hava durumu, son dakika hava durumu ne olacak? Sıcaklıklar 10 derece birden düşüyor. Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarında büyük bir düşüş yaşanması ve kar yağışının etkili olması bekleniyor. Yarından itibaren özellikle yurdun kuzey batı kesimlerinde başlayacak olan karla karışık yağmurun, çarşamba günü kar yağışına dönüşmesi öngörülüyor. Bu değişimle birlikte hava sıcaklıkları 10 derece birden düşerek mevsim normallerine gerileyecek.

Meteoroloji Uyardı

Meteoroloji uzmanları, Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey bölgelerinde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağını belirtiyor. Özellikle Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kar yağışının kuvvetli olması bekleniyor.

Üç büyük şehirde de yağışlı hava hakim olacak. Ankara'da pazartesi ve salı günleri kuvvetli yağış beklenirken, çarşamba günü karla karışık yağmurun etkili olması ve hava sıcaklığının 5 dereceye düşmesi öngörülüyor. İstanbul'da salı günü Anadolu yakasında kuvvetli yağış görülecek ve çarşamba günü şehrin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor. İstanbul'da hava sıcaklığı 5 dereceye kadar düşecek. İzmir'de ise üç gün boyunca yağmur etkili olacak ve sıcaklık 9 dereceye kadar inecek.

Meteoroloji Mühendisi Güven Özdemir, Balkanlar üzerinden gelen yeni soğuk hava kütlesinin Türkiye'ye, Batı Karadeniz ve Trakya üzerinden giriş yapacağını belirtiyor. Stratosferdeki ısınmanın devam etmesi nedeniyle kutup soğuklarının Avrupa veya Sibirya üzerinden gelme ihtimalinin arttığını ifade ediyor. İstanbul'da yarından itibaren sıcaklıkların düşeceği ve yarın akşam saatlerinde soğuk havayla birlikte kar yağışının başlayacağı tahmin ediliyor.

AKOM, İstanbul'un Sibirya bölgesinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına gireceğini ve sıcaklıkların 5 ila 8 derece düşerek kar değerlerine ineceğini bildiriyor. Yarın İstanbul'un yüksek kesimlerinde, 10 Ocak Çarşamba günü ise şehir genelinde kar yağışı bekleniyor. İBB'nin kışa hazırlık çalışmaları tamamlandı ve kış şartlarıyla mücadelede 12 bin personel ve 3 binden fazla iş makinesi görev yapacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zonguldak Hava Durumu

Zonguldak Hava Durumu